Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Την κατάργηση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων ζητά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Την κατάργηση των Πρότυπων σχολείων, ζήτησε, ο επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης των καθηγητών (ΔΑΚΕ) και πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, προκαλώντας τον εκνευρισμό, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας .
«Η κοινωνία δεν χρειάζεται ελιτίστικα σχολεία», είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί των σχετικών διατάξεων ,παρουσία της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δεν έχει απαντήσει στον κ. Τσούχλο αλλά η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε ότι «η Ομοσπονδία μας, θεωρεί ως απαράδεκτο τον θεσμό των Προτύπων Σχολείων και από σειρά ετών, έχει απαιτήσει την οριστική κατάργησή τους. Όσον αφορά τα Πειραματικά έχουμε την άποψη ότι οι μαθήτριες και μαθητές πρέπει να επιλέγονται μετά από κλήρωση, έτσι ώστε να επιτελείται ο παιδαγωγικός στόχος αυτών των σχολείων.Με την καθιέρωση εισαγωγικών εξετάσεων, βρισκόμαστε ενώπιον μιας διαστρεβλωμένης και αντιπαιδαγωγικής αντίληψης της "αριστείας". Επιπλέον έχει παρατηρηθεί μια πρωτοφανής έξαρση της προσφυγής των μαθητών στην παραπαιδεία και τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ελιτίστικα σχολεία, αλλά την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Η κρατική μέριμνα οφείλει να θέσει ως προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες των δυσπρόσιτων περιοχών και όχι φυσικά τα πρότυπα».
Πάντως όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια φέρνουν γονείς και μαθητές σε απόγνωση, καθώς τα παιδιά του δημοτικού αναγκάζονται να καταφεύγουν σε φροντιστήρια από τόσο μικρή ηλικία προκειμένου να μπορέσουν ν΄ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των διαγωνισμών .
Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι ακόμη και άριστοι μαθητές, με πρωτιές στα Μαθηματικά, στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας, δύσκολα μπορούν να εισαχθούν σε Πρότυπα Γυμνάσια, εάν δεν κάνουν εντατικά μαθήματα σε φροντιστήριο. Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι το φαινόμενο αυτό, μόνο εκπαιδευτική διαδικασία για δωδεκάχρονους μαθητές δεν θυμίζει και ότι η κατάσταση είναι γνωστή στο υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς οι γονείς ξοδεύουν μια ολόκληρη περιουσία προκειμένου να προετοιμαστούν τα παιδιά, για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Γυμνάσια...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)