Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Πέλλα-κορονοϊός: Γέμισαν τα νοσοκομεία

 - Αδύνατον να δεχτούν άλλους ασθενείς

Ο νομός βρίσκεται ίσως στη χειρότερη κατάσταση στη χώρα, σε ό,τι αφορά τον αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του - Στους πολλούς επισκέπτες το εορταστικό διάστημα της 28ης Οκτωβρίου αποδίδεται η έξαρση των κρουσμάτων

Τραγική είναι η κατάσταση στην Πέλλα αναφορικά με τον κορονοϊό, αφού ο νομός βρίσκεται ίσως στη χειρότερη κατάσταση στη χώρα, σε ό,τι αφορά τον αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του. Εδώ και αρκετές ημέρες τα κρούσματα βρίσκονται σχεδόν πάντα σε τριψήφιο νούμερο, τη στιγμή που τα δύο νοσοκομεία του νομού έχουν φρακάρει και δεν μπορούν να δεχθούν άλλους ασθενείς. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας, Χαράλαμπος Αποστολίδης, γίνεται τιτάνια προσπάθεια, ώστε να διακομίζονται ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων περιοχών της χώρας, ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη, με τον ίδιο να κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση για άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών του νομού.


Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, αποδίδει τον τεράστιο αριθμό των κρουσμάτων στους πολλούς επισκέπτες το εορταστικό διάστημα της 28ης Οκτωβρίου, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, στην Έδεσσα, στα λουτρά Πόζαρ, στον Άγιο Αθανάσιο και αλλού, σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα που παρατηρείται σε μέρος του πληθυσμού του νομού.

«Είμαστε σχεδόν καθημερινά σε περισσότερα από 100 κρούσματα. Εδώ και μέρες έχουμε ζητήσει περισσότερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νομό μας για τη διενέργεια τεστ. Τα νοσοκομεία έχουν φρακάρει και κάνω έκκληση στους πολίτες για υπευθυνότητα. Δυστυχώς, παρατηρείται από αρκετούς μεγάλη ανευθυνότητα, αφού δεν προσέχουν. Η έξαρση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε μετά το διάστημα 24 με 28 Οκτωβρίου, το οποίο μας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Τότε γέμισαν την Έδεσσα, τον Άγιο Αθανάσιο, το Λουτράκι και άλλες περιοχές πολλοί επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη και αλλού. Πριν από αυτό το πενθήμερο βρισκόμασταν σε χαμηλή κλίμακα και τώρα υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα. Δυστυχώς, βρισκόμαστε ίσως στη χειρότερη κατάσταση από κάθε άλλη περιοχή στη χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό μας», λέει στο ethnos.gr ο κ. Τζαμτζής.

Γέμισαν τα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού

Κατά τον κ. Αποστολίδη, αυτή την στιγμή τα δύο νοσοκομεία του νομού, Έδεσσας και Γιαννιτσών, έχουν φρακάρει, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης νοσηλείας σε νέους ασθενείς. «Κάθε μέρα τα άδεια κρεβάτια μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όλες οι πλην covid κλινικές και στα δύο νοσοκομεία έχουν συμπτυχθεί σε ένα χώρο και όλος ο υπόλοιπος δόθηκε για τον κορονοϊό. Τα προβλήματα είναι πολλά, μια και τα νοσοκομεία έχουν γίνει ουσιαστικά χώροι περίθαλψης μίας και μόνο νόσου. Οι ΜΕΘ βρίσκονται στο ‘’κόκκινο’’ και γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μεταφέρονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη. Δυστυχώς, έχουμε ολοένα και περισσότερα περιστατικά. Το ισοζύγιο εισαγωγών και εξιτηρίων είναι πολύ αρνητικό. Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού νοσεί ή βρίσκεται σε καραντίνα», λέει ο κ. Αποστολίδης.

Ο ίδιος κάνει έκκληση στην Πολιτεία να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών του νομού. «Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Πρέπει οι ιδιωτικές κλινικές να επιταχθούν τώρα, χωρίς παζάρια και πολλές συζητήσεις», τονίζει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας.
 

 

 

4 σχόλια:

  1. Ο κηφήνας βρήκε την αιτία! Ο τουρισμός!
    Τα όσα έγιναν με τις βιομηχανίες,και τα κρούσματα σ΄αυτές τίποτα ε;
    Τα προσκυνήματα σε όλο το νομό των περιφερόμενων οστών "αγίων" δεν παίζει, έτσι;
    Η κάθε Κυριακή σε κάθε χωριό και πόλη σύναξη και κοινωνία των πιστών(που δεν κολλάνε) μπα ε;
    Και άντε να δεχτούμε ότι φταίει ο τουρισμός.
    Ποιος είναι αυτός που έχει την αρμοδιότητα να απαγορεύσει μετακινήσεις όταν απαιτείται; Ποιος; Το έκανε;
    Ανεύθυνοι άνθρωποι. Πρώτα ο κώλος μας. Να τον βολέψουμε και να τον κρύψουμε αν στραβώσει η δουλειά. Και γιατί όχι; Αφού τα αμνοερίφια τα χάφτουν.
    Το πράμα όμως έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Den.vlepo.na.kanun.anakinusi.i.proidori.ton.
    Nosokomion.malon.fovu.de.ton.kuli.🤖🤖🤖🤖🤖

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζαμτζης ρε φιλε Τζαμτζης.
    Δεν υπαρχει πιο αντιπροσωπευτικος εκπροσωπος αυτου του λαου.
    Προσκυνω τη χαρη σου λαε μου.
    Γιορντανη ετσι. Δουλεμα ανελεητο. Δεν καταλαβαινουν Χριστο. Συνεχισε το. Δεν τερματιζει με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε αχάριστε ο Ιορδάνης για να επιβιώσει έφαγε ξερό σκατό και συ του την βγαίνεις απο πάνω. Τόση αχαριστία, ντροπή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)