Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Μια «οκτάβα λάθη» κι ένας «εξάψαλμος» από τον πρόεδρο του ΠΙΣ κατά του Στέλιου Πέτσα

Μια «οκτάβα λάθη» κι ένας «εξάψαλμος» από τον πρόεδρο του ΠΙΣ κατά του Στέλιου ΠέτσαΟ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επικρίνει τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα και επισημαίνει τα κυβερνητικά λάθη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη.

Σε έντονο ύφος και με ...αριθμούς απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας τα λάθη και τις καθυστερήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και παρουσιάζοντας τον αληθινό αριθμό ιδιωτών που έχουν εκφράσει την θέληση να βοηθήσουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ δεν χρειάζεται δερματολόγους και οφθαλμιάτρους αλλά παθολογικές ειδικότητες, όπως είναι οι παθολόγοι και οι πνευμονολόγοι αλλά και ειδικούς Εντατικολόγους.

Παρακάτω δείτε την απάντηση του κ. Εξαδάκτυλου στην ανακοίνωση του κ. Πέτσα ότι στο κάλεσμα έχουν ανγταποκριθεί μόνο 8 ιδιώτες γιατροί πανελλαδικά:

«Μία οκτάβα λάθη

Οι συνάδελφοι ιατροί που ζήτησαν να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) στη Θεσσαλονίκη είναι 170. Στην Αθήνα 20, στη Λάρισα 25 και αντίστοιχα σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Όμως:

-8 ημέρες χρειάστηκαν για να γράφει η δυο σελίδων σύμβαση απασχόλησής τους

-8 λάθη περιέχει αυτή

-8 επιθέσεις δέχτηκαν από συνδικαλιστές για ιδεολογικούς λόγους οι ιδιώτες ιατροί

-8 μήνες αναμένεται νομοθετικό πλαίσιο για τους εθελοντές ιατρούς

-8 φορές ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζήτησε την κατάργηση του αγροτικού ως προϋπόθεση για τις εξετάσεις ειδικότητας

-8 φορές επισημάναμε την ανάγκη για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

-8 εκατοντάδες ιατροί περιμένουν από το 2019 να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ για να λειτουργούν ως ανάχωμα του ΕΣΥ

-8 χρόνια απαιτούνται για την εξειδίκευση στην εντατικολογία.

Υποθέτουμε ότι η ατυχής δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου προήλθε μέσα στην αγωνία για τη λήξη εντός 8 ημερών του lockdown.

Γι’ αυτό και απαιτούμε άμεσα την ανάκλησή της».

Πηγή:ieidiseis.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Τι είπε σήμερα ο Γεραπετρίτης!
    "Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%."
    Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει τελείως! Δεν κάνουν ΜΕΘ για αν μην μας σκοτώσουν! Τέτοιο δούλεμα κατάμουτρα ούτε στον πιο λοβοτομημένο ψηφοφόρο τους!
    Πόσο ηλίθιους πρέπει να μας θεωρούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)