Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Άγγελος Συρίγος: Η δήλωση για το «αστυνομικό τμήμα στα πανεπιστήμια από το 1969»

Άγγελος Συρίγος: Η δήλωση για το «αστυνομικό τμήμα στα πανεπιστήμια από το 1969»

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια και ανέφερε το παρακάτω επιχείρημα.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του Άγγελου Συρίγου σε διαδικτυακή συζήτηση για την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ο υφυπουργός Παιδείας μιλούσε για το νομοσχέδιο που έχει βγάλει στους δρόμους τους φοιτητές και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στη διάρκεια της δικτατορίας υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις Πανεπιστημιουπόλεις.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ντροπιαστική επίκληση πρακτικών της χούντας από τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο» και τονίζει σε ανακοίνωσή της:

«Τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης κατόρθωσε να οδηγήσει... σε νέα βάθη ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, όταν κατά τη διάρκεια ζωντανής εκδήλωσης, στην αγωνία του να υπερασπιστεί την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης εντός των ΑΕΙ, ανέφερε πως:

"Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις"»

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Συρίγου έχει ως εξής:

«Στο ελληνικό πανεπιστήμιο στο Πάντειο θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση; Όχι. Μπορούμε να συλλογιστούμε ελεύθερα; Στα περισσότερα πανεπιστήμια ναι, σε κάποια όχι. Εκεί λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε κάποια μέτρα. Δύο πράγματα ακόμη. Μη συνδυάζουμε την Τουρκία. Στην Τουρκία υπάρχει το όργανο εκείνο το οποίο καθορίζει πώς λειτουργούν τα πανεπιστήμια. Δεν έχουμε καμία σχέση με τέτοια πράγματα στην Ελλάδα. Ως προς το θέμα των αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή που αναφέρεται το 1963 να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.»

Το βίντεο της δίωρης εκδήλωσης με το σχετικό απόσμασμα μετά το 50:18:

 


Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Εντονα παραπονα του Μακη του Βοθριδη στον Κουλη.
    Δεν μπορει καθε χτεσινος να παιρνει στο στομα του την Επανασταση. Εμεις τα χτισαμε εκεινα τα μαγαζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)