Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Στο τραπέζι απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης για εισοδήματα του 2020

Στο τραπέζι απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης για εισοδήματα του 2020

 

Την απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων που έχουν πληγεί από την πανδημία, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης αλλά και οι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις που δίνει σημαντική μείωση του τζίρου τους, εξετάζει η κυβέρνηση.

Τα τεκμήρια θα ισχύσουν για δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που δεν τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης.

Οπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στην Καθημερινή, το μέτρο αυτό θεωρείται αναγκαίο καθώς υπάρχει κίνδυνος για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που υπέστησαν το 2020 μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά τους, λόγω της πανδημίας και των δύο lockdown, να μην μπορούν να καλύψουν τα τεκμήρια και να κληθούν να πληρώσουν φόρους για πλασματικά εισοδήματα.

Ωστόσο, η ρύθμιση θα εξαιρεί τους φορολογούμενους που δεν έχουν πληγεί από την κρίση, όπως για παράδειγμα οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι και όσοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την απενεργοποίηση των τεκμηρίων μόνο για κατοικίες και αυτοκίνητα για όσους έχουν πληγεί, ενώ δεν αποκλείεται ενόψει μάλιστα της οριστικής τους κατάργησης, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση το 2019, το μέτρο να παγώσει για όλους τους φορολογούμενους.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21