Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Απίστευτο-και επικίνδυνο: Έντεκα χώρες έχουν λάβει το 90% των εμβολίων!

Βασίλης Σκουρής
Βασίλη Σκουρή

Συγκλονιστικά τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα εμβόλια, που στη χώρα μας δεν αποτελούν είδηση!

Μπορεί οι νεκροί από τον κορονοϊό να έχουν ξεπεράσει τα δυο εκατομμύρια –για την ακρίβεια πλησιάζουν τα 2,1 εκατ.- μπορεί τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 95,5 εκατ., αλλά τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα δεν φαίνεται να συγκινούνται: Οι ανταγωνισμοί προηγούνται της συνεργασίας για το κοινό καλό και για την προστασία της ζωής των ανθρώπων.

Τα στοιχεία που έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας -και τα οποία φυσικά δεν έκαναν θέμα τα κυρίαρχα μέσα της χώρας μας- είναι άκρως ανησυχητικά:

  • Πάνω από 40.000.000 δόσεις δόσεις εμβολίων έχουν διατεθεί παγκοσμίως, 11 όμως χώρες συγκεντρώνουν το 90% των δόσεων!
  • Τον περασμένο χρόνο έχουν επιτευχθεί 44 διμερείς συμφωνίες το 2020 και άλλες 12 έως τώρα, τη χρονιά που διανύουμε!

Ακόμα και τώρα, οι χώρες που λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος (το Ισραήλ προηγείται στην κούρσα των εμβολιασμών, ενώ οι περισσότερες δόσεις έχουν χορηγηθεί σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, επιλέγουν τον «υγειονομικό εθνικισμό» ως στρατηγική τους, ενώ είναι κατά τα λοιπά... υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης!

Η προώθηση των γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και ο σχετικός ανταγωνισμός, προηγούνται της αλληλεγγύης για τη σωτηρία των ανθρώπων! Ο ίδιος ο ΠΟΥ, άλλωστε, μιλάει για έναν κόσμο που βρίσκεται στα πρόθυρα μιας καταστροφικής ηθικής αποτυχίας» και ζητάει να μοιραστούν οι δόσεις «με περισσότερο δίκαιο τρόπο σε όλοες τις χώρες»…

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)