Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Πάνε για άνοιγμα καφετέριες, εστιατόρια μετά τα καταστήματα, η ημερομηνία για την εστίαση

Πάνε για άνοιγμα καφετέριες, εστιατόρια μετά τα καταστήματα, η ημερομηνία για την εστίαση

 

 Όπως φαίνεται μπαίνουμε σε μια φάση άρσης του lockdown, η οποία μόνο σταδιακή δεν είναι και ετοιμάζονται σχέδια για άνοιγμα δραστηριοτήτων. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα δίνει σήμερα ημερομηνία για την εστίαση, δηλαδή για καφετέριες και εστιατόρια.

Στις 7 το πρωί της Δευτέρας ανοίγει λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις αισθητικής και τα κομμωτήρια. Η επαναλειτουργία της αγοράς γίνεται χωρίς ραντεβού και συνδυάζεται με την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, για τις οποίες οι έμποροι προϊδεάζουν ότι θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές φτάνοντας ή και ξεπερνώντας το 60% και ήδη εργάζονται πυρετωδώς στήνοντας βιτρίνες και γεμίζοντας τα ράφια με εμπόρευμα. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα υπάρξει περίοδος προσφορών.

Μάλιστα, ήδη είναι ανοιχτή η συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης, αλλά και για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων.

Όπως φαίνεται μπαίνουμε σε μια φάση άρσης του lockdown, η οποία μόνο σταδιακή δεν είναι και ετοιμάζονται σχέδια για άνοιγμα δραστηριοτήτων. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα δίνει σήμερα ημερομηνία για την εστίαση και αναφέρει ότι το σχέδιο είναι να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου.

Η συζήτηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια έχει ανοίξει, αν και δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση.

Σε περίπτωση που το άνοιγμα της αγοράς, δεν δείξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία είναι πιθανό να ανοίξουν σε δύο εβδομάδες, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Την άποψη αυτή διατύπωσε ο Χαράλαμπος Γώγος με την προϋπόθεση ότι το άνοιγμα των καταστημάτων δεν θα φέρει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Είχαμε στην αρχική συζήτηση το άνοιγμα της Γ΄ Λυκείου , απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι δύσκολο» είπε ο καθηγητής αναφέροντας πως το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να γίνει σε δύο εβδομάδες προκειμένου να εξεταστούν καλύτερα, πιο πλήρως και με μεγαλύτερη ασφάλεια τα δεδομένα που θα προκύψουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Αν αυτό πάει καλά, θα προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα, αν δεν πάει καλά πάμε πίσω σε όλα» είπε.

Ερωτώμενος για το άνοιγμα της εστίασης ο καθηγητής είπε πως υπάρχει μια ασφάλεια γύρω από αυτό αλλά καλύτερα να περιμένουμε λίγο ακόμη.

«Εάν τα πράγματα πηγαίνουμε όπως πηγαίνουν και κρατηθούν τα δεδομένα αυτά, θα το δούμε κι αυτό» είπε.

Πώς ανοίγουν αύριο τα μαγαζιά

Για μεν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, απαιτείται η αποστολή sms με τον αριθμό 2 στο 13033. Το μήνυμα θα έχει ισχύ δύο ωρών, εντός των οποίων ο καταναλωτής θα πρέπει να ολοκληρώσει τις αγορές του. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να εισέλθει σε όποιο κατάστημα θέλει αρκεί να έχει χώρο.

Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχει μέσα με βάση τα τετραγωνικά. Ο αριθμός των πελατών εντός των επιχειρήσεων καθορίζεται από την αναλογία ένας πελάτης για κάθε 25 τετραγωνικά μέτρα και αποστάσεις δυο μέτρων μεταξύ των πελατών. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα μαγαζί 50 τετραγωνικών μπορούν να εισέλθουν έως δύο πελάτες, στα 100 τετραγωνικά έως 4 και στα 150 τμ έως 6.

Ειδικά στα εμπορικά κέντρα, η αναλογία αυτή ισχύει και για τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και οι αποστάσεις οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται παντού, όπως για παράδειγμα στις κυλιόμενες σκάλες.

Χωρίς χρονικό περιορισμό θα είναι οι επισκέψεις σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Απαιτείται ωστόσο η αποστολή sms και το ραντεβού θα πρέπει να καταγράφεται σε ειδικό βιβλίο πελατών της επιχείρησης, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση.

Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Στο μεταξύ και στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και για τον αληταρά που καταγγέλθηκε το aftodioikisi.gr γράφει:
    Τέλης Αδαμόπουλος:στενός πολιτικός φίλος του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Πρόκειται στην ουσία για έναν από τους «κομματάρχες» του Μάκη Βορίδη στην περιοχή. Και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον Γραμματέα της νεολαίας του δικτάτορα με τον Αδαμόπουλο.
    https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/telis-adamopoylos-omoideatis-toy-voridi-me-patera-amp-adelfo-aytodioikitiko-amp-lampiri-foto/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιαστές , παιδεραστές.
    Βγήκε η αριστεία στο γιακά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)