Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Καταγγελία για επιχείρηση λογοκρισίας στην πρωτοβουλία «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια»

Αστυνομία στα Πανεπιστήμια: Συστήνεται ειδική ομάδα προστασίας | Ελλάδα  Ειδήσεις

Λογοκρισία κατά της σελίδας «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια» καταγγέλλει η πρωτοβουλία των πανεπιστηµιακών, οι οποίοι αντιτίθενται στην εγκατάσταση της ΕΛΑΣ µέσα στα πανεπιστήµια.

Όπως καταγγέλλουν το  Facebook με μία πρωτόγνωρη ενέργεια, στις 10 Ιανουαρίου, «απέρριψε» και εμπόδισε την προώθηση της ανάρτησης με τις υπογραφές των 870 πανεπιστημιακών, ενώ την ίδια ώρα επώνυμοι χρήστες δρουν ανενόχλητοι και καταφεύγουν σε απειλές και υποκίνηση βίας.

Σε ανάρτηση της η σελίδα «Οχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια» αναφέρει:

Το  Facebook με μία πρωτόγνωρη ενέργεια, στις 10 Ιανουαρίου, «απέρριψε» και εμπόδισε την προώθηση της ανάρτησης με τις υπογραφές των 870 πανεπιστημιακών οι οποίοι αντιτίθενται  στην εγκατάσταση της ΕΛΑΣ μέσα στα πανεπιστήμια. Είχαν ήδη προηγηθεί την 1η Ιανουαρίου,  αποκλεισμοί από το Facebook σελίδων καθηγητών οι οποίοι  είχαν δημοσιοποιήσει το κείμενο υπογραφών. Ταυτόχρονα επέτρεψε την άγρια δικτυακή επίθεση την οποία ξεκίνησαν επώνυμα πολιτικά στελέχη εναντίον της σελίδας της πρωτοβουλίας των πανεπιστημιακών. Δύο επώνυμοι, υπερπροβεβλημένοι πολιτικοί, ξεκίνησαν ένα βίαιο υβρεολόγιο, επιτέθηκαν με χυδαιότητα σε καθηγητές μέλη της πρωτοβουλίας αφήνοντας υποννοούμενα για αντίποινα. Τους ακολούθησαν στις αναρτήσεις τους, επίσης επώνυμοι με δεκάδες βίαιες προτροπές όπως: να χρησιμοποιηθούν οι πανεπιστημιακοί ως πειραματόζωα ή να εγκατασταθεί σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας ένας αστυνομικός που θα φυτεύει μια σφαίρα στο κεφάλι σε όποιον καθηγητή ή φοιτητή το σηκώσει. Οι αναρτήσεις και τα σχόλια έγιναν με κοινοποίηση στον προσωπικό λογαριασμό της Υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως.

Στη συνέχεια, αντί να αποκλειστούν οι λογαριασμοί με τις δολοφονικές απειλές, με τις προτροπές για εξόντωση, το Facebook καθ’ υπόδειξη κάποιου ελληνικού κέντρου διαχείρισης και αξιολόγησης των αναρτήσεων, επέλεξε να κατεβάσει την σελίδα των απειλούμενων ακαδημαϊκών και όχι των απειλούντων.  Αναμένουμε την πλήρη αποκάλυψη το «ελληνικού κέντρου» που συντονίζει αυτή την διπλή εκστρατεία φίμωσης των «αντιφρονούντων» στα Πανεπιστήμια με παράλληλες ευθείες απειλές για τη ζωή και την προσωπική τους ασφάλεια.

Αναμένουμε απαντήσεις τόσο  από τους διαχειριστές του Facebook όσο και από την Υπουργό κυρία Νίκη Κεραμέως η οποία απαθής παρακολούθησε αυτή την επίθεση εναντίον των ιδρυμάτων και των λειτουργών τους.

Ρωτάμε ευθέως την Υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση: Αυτή  την ασφάλεια εννοείτε ότι θα φέρετε στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα;

Κυρία Υπουργέ, το ίδιο λάθος της απαξίωσης, της συκοφάντησης, της στοχοποίησης, της βίας κατά  των ΑΕΙ έχουν πράξει πολλοί προκάτοχοι σας προκειμένου να πετύχουν ένα πολιτικό σχέδιο. Έχασαν όλοι, ρωτήστε τους».

 

Πηγή: tvxs.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Σιγά ρε παιδιά! Σιγά σιγά θα μας πείτε ότι ταΐζουν τα ΜΜΕ για να τους λιβανίζουν.
    Αν είναι δυνατόν από τον υιό του Κωνσταντίνου του Μητσοτάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αγαπητοί αναγνώστες,

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις απόψεις και τις σκέψεις σας. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις, με σχόλια που προάγουν την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων.

Για τη διασφάλιση ενός πολιτισμένου και φιλικού περιβάλλοντος, παρακαλούμε να αποφύγετε σχόλια που περιέχουν:

Υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Προσωπικές επιθέσεις ή μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Περιεχόμενο που παραβιάζει τη δεοντολογία ή τους κανόνες ευγένειας.
Η συντακτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να διαγράφει σχόλια που δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

Aridaia-gegonota.blogspot.com

(3)