Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός - Δημήτρης Θάνος: Πολύ μεταδοτικό το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος

Κορωνοϊός - Δημήτρης Θάνος στο CNN Greece: Πολύ μεταδοτικό το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος

 Της
Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου

 Ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, συνδυασμός της βρετανικής μετάλλαξης με τη νοτιοαφρικανική και τη βραζιλιάνικη, εμφανίστηκε στην Αθήνα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο CNN Greece ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Δημήτρης Θάνος, κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος, τα οποίο διατηρεί τη βρετανική μετάλλαξη αλλά είναι ανθεκτικότερο σε αντισώματα.

«Απαιτείται μεγάλη προσοχή επομένως», όπως σημειώνει ο κ. Θάνος, συστήνοντας να φοράμε διαρκώς τη μάσκα μας.

Όσον αφορά την προστασία μας από τον εμβολιασμό, ο κ. Θάνος, υπογραμμίζει ότι όλα τα εμβόλια κατά της COVID 19 καλύπτουν τη βρετανική μετάλλαξη, ωστόσο η αντίδραση των εμβολίων στις άλλες δύο μεταλλάξεις, είναι πολύ μικρότερη.

Σε ερώτηση πώς βλέπει τις επόμενες ημέρες να εξελίσσονται με αφορμή το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος, ο κ. Θάνος, αναφέρει ότι σίγουρα απαιτούνται περισσότερες αναλύσεις στον πληθυσμό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 2.589 κρούσματα με μεταλλάξεις κορωνοϊού. Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών διεξάγει ελέγχους σε παλαιότερα δείγματα διαπίστωσε ότι η βρετανική μετάλλαξη βρίσκεται στη χώρα μας από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2020.

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)