Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Μενδώνη: Ο Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς την Υπουργό Πολιτισμού. Η Λίνα Μενδώνη σε μια αποστροφή του λόγου της είπε: “Ο Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή” ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προβοκάτσια εναντίον της.

 Όπως υπογράμμισε η Λίνα Μενδώνη, ήταν δική της επιλογή ο συγκεκριμένος διορισμός και μάλιστα έγινε με καλλιτεχνικά κριτήρια. Η κυρία Μενδώνη, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου στη Βουλή, υπογράμμισε, επίσης, ότι η διαδικασία διορισμού του ήταν ίδια με αυτή που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Λιβαθηνό. 

«Το 2016 αλλάζει ο νόμος. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τον εφάρμοσε; Όχι. Ανανέωσε την θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή. Μετά από 3 χρόνια η κυρία Μυρσίνη Ζορμπά προκήρυξε τελικά τον διαγωνισμό εν μέσω προεκλογικής περιόδου», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η διάταξη δεν ήταν εκείνη την στιγμή έγκυρη.

Μιλώντας για όσα έγιναν μετά τις καταγγελίες εναντίον του κ. Λιγνάδη, υπογράμμισε ότι στις 6 Φεβρουαρίου έγινε γνωστή η καταγγελία του Νίκου Σ., και μετά από πέντε ώρες ο καλλιτεχνικός διευθυντής αποτελούσε παρελθόν. Σύμφωνα με την ίδια δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη ούτε από πλευράς της, ούτε φυσικά από την κυβέρνηση. «. Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μου. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει. Το έδειξαν οι χειρισμοί με την κα Μπεκατώρου κ.α. Το δείχνουν οι θεσμικές πρωτοβουλίες πρωθυπουργού για το θέμα», είπε αναφερόμενη σε όλα όσα ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Κλείνοντας, δε, την τοποθέτησή της επιτέθηκε με οξύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η λέξη συγκάλυψη είναι αφενός «βαριά», αφετέρου δεν ν προάγει το δημόσιο βίο και δίνει ώθηση σε βιαιότητες όπως αυτές που είδαμε. «Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Η χυδαιότητα οι θεωρίες συνωμοσίας δεν οδηγούν πουθενά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ενώ υπενθύμισε ότι ο κ. Λιγνάδης έχει βρεθεί σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης έπαιζε και σε παράσταση με την πρώην Υπουργό Λυδία Κονιόρδου. « Αν σας ρωτούσαμε αν γνωρίζατε την δράση του κ. Λιγνάδη όταν τον καλούσατε σε αυτές τις εκδηλώσεις τι θα μας λέγατε; Ότι δεν γνωρίζατε και θα έχετε δίκιο. Όπως δεν γνωρίζαμε και εμείς», ανέφερε. 

Από την πλευρά της η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σία Αναγνωστοπούλου είπε ότι η κ. Μενδώνη πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της λάθος επιλογής...

 

7 σχόλια:

  1. Η καντηλαναφτισσα δεν ελεγε οτι τον γνωρισε τρεις μερες οριν τον διορισει;
    Αληταραδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί δεν το έλεγες τόσες μέρες και στοχοποιουσαν αδίκως τον Πρωθυπουργό;αλλά βρωμοπασοκα του Βενιζέλου είσαι και θα το μετανοιωσουμε,που σας πήραμε στη κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχααααααααααααααααααα Τι λες ρε ΝουΔουλικό!
      Πάλι σας παρέσυραν; Τάσο ηλίθιοι!
      Και δε μας λες ΝουΔουλικό τώρα που το παραδέχτηκε θα την διώξει ο υπάλληλο του Μαρινάκη; Τολμάει;
      Γίδι.

      Διαγραφή
    2. Έλα ρε αδίκως ε; Και πού μάθαινε ορθοφωνία το Κουλό είπαμε;

      Διαγραφή
    3. Φίλε να δεις που και στο μπαλκόνι στην Ικαρία, αυτή η κάργα τον έβγαλε τον Πρωθυπουργό μας επίτηδες, για να τον εκθέσει.
      Και ποδηλατάδα στην Πάρνηθα αυτή τον έστειλε με το ζόρι.
      Λες να του επέβαλλε και σύμβουλο τον παιδεραστή τον Νίκο Γεωργιάδη πάλι αυτή; Δεν μπορώ να το πιστέψω.

      Διαγραφή
  3. 1ον. χωρίς καμία πολιτική προέκταση το θέμα Λιγνάδη.Μπορεί να είναι δεξιός στις πολιτικές απόψεις του ο άνθρωπος αλλά ακόμα δίκη δεν έγινε.
    2ον. Ο Μητσοτάκης τη Νέα Δημοκρατία την πάει προς το κέντρο όχι γιατί το θέλει ντε και καλά ,απλώς οι εποχές άλλαξαν.
    Παράδειγμα: οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων θεωρούνται νόμιμοι και αποδεκτοί σε όλοι τη πολιτισμένη Δύση. Μ ε την εφαρμογή αυτού του μέτρου ποιός γκρινιάζει? οι ακροδεξιοί (εκτος ΝΔ λοιπόν) κοκ
    3ον. βΟΎΤΥΡΟ στο ψωμι του Σύριζα είναι αυτή η συντηρητική τακτική του Κιναλ.ΌΣο το Κιναλ θα είναι ένα ήσυχο μαλακό εθνικιστικό κόμμα τότε ...5 % το πολύ αδέρφια!!
    Υπάρχει ένα 30% στη χώρα που θέλει έντονη προοδευτικότητα...έντονη αγωνιστικότητα κλπ...το ΠΑΣΟΚ -Κιναλ..είναι μακριά απ αυτα και άρα: 4-5 % είναι καλά...Για Χρηστίδη...Κεγκέρογλου...Μπαρουτογλου...Τσάνταλη...Προκοπίδη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαγωγή:
      Ακόμα και στη ΝΟΔΕ λοβοτομημένων το σχόλιο θα προκαλούσε εγκεφαλικά από το γέλιο. Αλλά σεβασμός στην ανάγκη να βγάλεις το μεροκάματο.
      1ον.Ώστε ακόμα δεν έχει γίνει δίκη ε Ξεπλένη; Τότε γιατί η εκπρόσωπος του Τάφου Αμφίπολης που παριστάνει την υπ. Πολιτισμού που δεν ήξερε τον Λιγνάδη, αλλά τελικά σήμερα είπε πως αυτή τον επέλεξε τον χαρακτήρισε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ;
      Λίγη ντροπή και σεβασμό απέναντι σε παιδάκια που βίασε ο ορθοφωνίστας δεν έχετε; Αλλά εδώ δεν είχατε όταν καταζητούσε η Ιντερπόλ τον Παιδεραστή Νίκο Γεωργιάδη...
      2ον. Όταν λες Πάει κέντρο εννοείς Ομόνοια; Σύνταγμα; Με το κουμπάρο του Λεπέν και πρόεδρο της νεολαίας της Χούντας Υπουργάρα των εσωτερικών, με το τον κάθε Μπουμπούκο από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφίρερ και με τα χρυσαύγουλα πλέον στην αγκαλιά της παράταξης, με τον Μπουμπούκο αυτοπροσώπως Αντιπρόεδρο του κώματος... Κέντρο; Μη σου πω και σοσιαλδημοκρατία.
      Παράδειγμα: Το μακρινόοοοοοοο 2015 στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης μόνο 19 βουλευτές της ΝουΔούλας ψήφισαν υπέρ κατά παρέκκλιση της πλειοψηφίας του κόμματος. Τώρα γίνανε μπροοδευτκοί.
      Σου λέει με τόση παιδεραστία που κυκλοφορεί να κάνουμε τους δύσκολους στον γάμο ομοφυλόφιλων; Υποκρισία ακόμα και για μας τους Φαρισαίους.
      3ον.Σε έπιασε ο πόνος για το Κινάλ ε; Κάντε μια ανάλυση με τη συνιστώσα ΧρυσοχοϊδηδοΠαγκαλοΜενδονοΔιαμαντοπούλοΒενιζέλων και βρέιτε άκρη,
      Α και πού είσαι...Ζητήστε και τη συνδρομή της Κούρκουλα. Εκεί κρύβονταν ο Λιγδιάρης για να αποφύγει το αυτόφωρο.

      Διαγραφή

(3)