Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Αλέξης Τσίπρας: Υπάρχει οργή των νοικοκυρέων, αυτή να φοβάστε κ. Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας: Υπάρχει οργή των νοικοκυρέων, αυτή να φοβάστε κ. Μητσοτάκη

 

Eπίθεση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συζήτησης μεταξύ των δύο για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι ο πρωθυπουργός «επιλέγει ως βασική στρατηγική την ένταση και το διχασμό».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε όλους τους πολίτες που κακοποιήθηκαν από την αστυνομική αυθαιρεσία, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε – όπως είπε - από την επίθεση χούλιγκαν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα χαρακτήρισε απεχθή φαινόμενα που δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά από κανέναν δημοκρατικό πολίτη, τονίζοντας ότι είναι ευθύνη της πολιτείας και αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών.

«Σήμερα, μετά τα όσα έχουν συμβεί τι τελευταίες ημέρες, δεν είμαι εδώ απλά για να σας ρωτήσω. Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου σας ρωτώ. Αλλά ταυτόχρονα σας κατηγορώ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε διασπάθιση δημόσιου χρήματος με απευθείας αναθέσεις και βολέματα ημετέρων, τόνισε.

Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τους επιστήμονες και αντιδρά επιστρατεύοντας την καταστολή αντί για την πειθώ και την εξαπάτηση αντί για τον διάλογο και τελικά τον διχασμό αντί την κοινωνική ειρήνη.

«Η κοινωνία είναι οργισμένη γιατί εσείς δεν βγήκατε να πείτε μια συγνώμη και παράλληλα δείχνετε ότι μπορείτε να γλεντάτε στην Ικαρία και να κάνετε βόλτα στην Πάρνηθα», είπε.

«Υπάρχει οργή και δεν είναι των μπαχαλάκιδων αλλά η οργή των νοικοκυρέων. Αυτή να φοβάστε», είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Για τον πολίτη που ξυλοκοπήθηκε σε λίγες ώρες ξέρατε τα πολιτικά του φρονήματα. Για τον Λιγνάδη δεν ξέρετε τίποτα», τόνισε.

«Είστε ο ενορχηστρωτής της έντασης» τόνισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Υποσχεθήκατε ασφάλεια και ζούμε σε καθεστώς ανασφάλειας... Η κοινωνία είναι οργισμένη από την αποτυχία σας σε πανδημία και οικονομία».

Υπογράμμισε ότι: «Δεν ζητάτε ενότητα, ζητάτε σιωπή, να μη μιλάει κανείς. Φοβάστε αυτά που ενώνουν τους Έλληνες, είναι ενωμένοι στο ότι δεν εμπιστεύονται μία κυβέρνηση που τα έχει κάνει θάλασσα... Έχετε απέναντι μία ολόκληρη κοινωνία που ασφυκτιά και χρεώνετε στον ΣΥΡΙΖΑ όποιον σας κάνει κριτική».

«Αυτοί που κατέβηκαν στη Νέα Σμύρνη είναι άνθρωποι που σας ψήφισαν και τους έχετε διαψεύσει. Δεν μπορείτε πια, θέλετε τη δική σας αποτυχία να την πληρώσουν οι πολίτες», επεσήμανε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)