Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: Κορύφωση της πανδημίας μετά το Πάσχα

 κορονοϊός

Ο κ. Σαρηγιάννης επέμεινε πως πρέπει να στοχεύσουμε στην προστασία από τον κορονοϊό στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους εργασίας

Την δική του εκτίμηση για τα μέτρα που είναι σε ισχύ στην χώρα μας για την καταπολέμηση του κορονοϊού, το lockdown και την επανεκκίνηση της Οικονομίας έκανε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV.

Ο καθηγητής προέβλεψε πως αν τα νέα μέτρα που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσματικά, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως ακόμα δεν διανύουμε την κορύφωση της πανδημίας, αφού αυτή θα έρθει μετά το Πάσχα. «Αν φέρουμε όμως πιο κοντά την κορύφωση, θα είναι καλύτερα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαρηγιάννης επέμεινε πως πρέπει να στοχεύσουμε στην προστασία από τον κορονοϊό στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους εργασίας. «Μέχρι το τέλος του μήνα θα βλέπουμε τα κρούσματα να αυξάνονται και ακόμα ένα πράγμα που προκαλεί ανησυχία είναι οι μεταλλάξεις. Παραπάνω από το μισό των νέων κρουσμάτων που ανιχνεύονται είναι μεταλλαγμένα. Θα πάρει χρόνο η αποκλιμάκωση», σημείωσε ο καθηγητής.

Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)