Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Τουρκίας για τη Γαλλία και την Αίγυπτο: Όχι, δεν τα βρήκαν ακόμα… Και θα αργήσουν…

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προεδρεύει του υπουργικού συμβουλίου. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Στο ίδιο έργο θεατές… Ξανά και ξανά. Οι Τούρκοι να διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις και τα ελληνικά και κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης αμέσως να «τσιμπάνε».

Η φήμη γίνεται είδηση και η κάθε βλακεία που εκτοξεύει ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παρουσιάζεται ως γεγονός. Πότε θα μάθουμε επιτέλους να μετράμε τις ειδήσεις με το βάρος τους;

Μακάρι οι Τούρκοι να έβρισκαν τα λογικά τους, που τα έχουν χάσει. Μακάρι να σταματούσαν τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Να σταματούσαν τις εισβολές και κατοχές: Κύπρος, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Κουρδιστάν, Ναγκόρνο Καραμπάχ. Τι θα ακολουθήσει; Ουδείς γνωρίζει με τον Ερντογάν και τα τσιράκια του. Μακάρι να επικρατούσε παντού η ειρήνη.

  • Δυστυχώς, τα νέα εξακολουθούν να μην είναι καλά. Το τουρκικό σχέδιο στο Αιγαίο και στην Κύπρο υλοποιείται. Απαιτούν τον έλεγχο του μισού Αιγαίου και όλης της Κύπρου. Και όμως…
  • Αναλυτές με ελληνικά ονόματα «βλέπουν» (οι θεότυφλοι) δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο. Και δεν ντρέπονται. Προσφέρουν συνεχώς επιχειρήματα στην κατοχική δύναμη.

Μερικοί εξ αυτών των αναλυτών έχουν πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου. Και ειλικρινά πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Δεν γίνεται να λαμβάνει κείμενα με συμβουλές αυτού του τύπου.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραδώσει την κυριαρχία της στην Τουρκία. Ούτε φυσικά πρέπει να χαθεί η Κύπρος. Τα είπαμε πολλές φορές, και δεν είναι κακό να τα επαναλαμβάνουμε.

Οι Τούρκοι, λοιπόν, κυκλοφόρησαν δύο Fake News τις τελευταίες 24 ώρες:

Το πρώτο αφορούσε τη Γαλλία. Μετά τη συνομιλία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Ταγίπ Ερντογάν, η τουρκική μηχανή παραγωγής ψεμάτων διοχέτευσε στα τουρκικά ΜΜΕ, ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήθεν «τα είπε» από την καλή και από την ανάποδη στον κ. Μακρόν. Επίσης ότι οι σχέσεις βελτιώθηκαν και λίγο-πολύ η Γαλλία και η Τουρκία είναι πλέον σύμμαχες χώρες. Είναι βέβαια στα χαρτιά, αλλά μόνο εκεί.

Όλες οι γαλλικές πηγές που μίλησαν για το θέμα ανέφεραν ότι τα πράγματα βρίσκονται εκεί που ήταν και πριν τη συνομιλία των δύο προέδρων. Στάσιμες… Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα από την πλευρά της Τουρκίας. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ)

Το δεύτερο Fake News αφορούσε την Αίγυπτο. Μάλιστα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο πιο βλάκας υπουργός Εξωτερικών που είχε η Τουρκία, άφησε να αιωρείται στον αέρα ότι η Άγκυρα και το Κάιρο έχουν στα σκαριά συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες.

Δεν είναι αλήθεια. Ούτε ξεκίνησε κάποια συζήτηση. Άλλωστε, πως μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ο στρατηγός αλ Σίσι σε ένα ηγέτη, όπως τον Ερντογάν, ο οποίος μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές προσπαθεί και συνωμοτεί για να τον ανατρέψει.

  • Το μίσος του αλ Σίσι για τον Τούρκο ισλαμιστή ηγέτη, και του Ερντογάν για τον Αιγύπτιο πρόεδρο είναι απύθμενο. Ακόμα και να έκαναν την προσπάθεια να συμφωνήσουν για την μεταξύ τους ΑΟΖ, αυτή θα έπεφτε στο κενό.

Παρακαλέσαμε πολλές φορές τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στην Κύπρο να ερευνούν τις «ειδήσεις» που μας σφυροκοπούν καθημερινά από την Τουρκία πριν τις δημοσιεύσουν. Δυστυχώς δεν το κάνουν και οι λόγοι είναι πολλοί, που δεν είναι της παρούσης. Αλλά υπόσχομαι να ασχοληθώ με το θέμα στο σύντομο μέλλον. Μερικά ΜΜΕ παίζουν το βρώμικο παιγνίδι της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Συνειδητά…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η υπόθεση του EastMed έχει ξεκαθαρίσει από καιρό. Η απόφαση για την κατασκευή του ήταν (και παραμένει) πολιτική. Στο κείμενο υπάρχουν οι υπογραφές των πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ, και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πρόταση για κατασκευή αγωγού μέσω της Αιγύπτου και από εκεί στην Κρήτη δεν είναι κακή. Αλλά υπάρχει σοβαρότατο θέμα ασφάλειας. Εάν δε επανέλθουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην εξουσία, ο αγωγός θα ελέγχεται απόλυτα από την Τουρκία. Ας μην βιάζονται οι “αντι-Κύπριοι” της Αθήνας. Και ας μην ξεχνούν ότι χωρίς την Κύπρο δεν υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να ξεπουληθεί το νησί στην Τουρκία. Το γνωρίζουν στο Κάιρο και στην Ιερουσαλήμ, αλλά και στην Ουάσιγκτον. Ας το μάθουν επιτέλους και στην Αθήνα…

Πηγή: hellasjournal.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)