Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή, νέα δεδομένα στις νέες αιτήσεις

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή, νέα δεδομένα στις νέες αιτήσεις

Πολλές αιτήσεις για το επίδομα παιδιού κατατέθηκαν φέτος στον ΟΠΕΚΑ, ενώ έρχονται ακόμη περισσότερες στους επόμενους μήνες, ειδικά μετά την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ η πλατφόρμα αιτήσεων έκλεισε προσωρινά, προκειμένου να δοθούν οι προκαταβολές του επιδόματος τέκνου για το α' δίμηνο του 2021 (Ιανουάριος- Φεβρουάριος), στο τέλος Μαρτίου.

Οι προκαταβολές που θα πληρωθούν στις 31 Μαρτίου ανέρχονται συνολικά σε 62 εκατ. ευρώ, με βάση τις 594.109 αιτήσεις, που σημαίνει κατά μέσο όρο 105 ευρώ ανά αίτηση. Η αύξηση αυτή που καταγράφεται προδιαγράφει και την αύξηση των δικαιούχων κατά 160.000, ενώ συνολικά θα ξεπεράσουν τους 900.000.

Παράδειγμα, αν μία οικογένεια έχει δύο τέκνα και εισόδημα 20.250 ευρώ για το 2019, θα πάρουν 112 ευρώ ως προκαταβολή. Αν το εισόδημα του 2020 είναι μικρότερο, το επίδομα θα αυξηθεί στα 168 ευρώ και θα δοθεί αναδρομικά η διαφορά για το πρώτο δίμηνο. Με εισόδημα 12.250 ευρώ θα πληρωθούν 280 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Τότε οι δικαιούχοι, παλαιοί και νέοι θα κάνουν αίτηση σύμφωνα με τις νέες φορολογικές δηλώσεις 2021.

Τα εισοδήματα των οικογενειών το 2020 έχουν πέσει δραματικά και όσοι παίρνουν το περιβόητο επίδομα των 534 ευρώ πρέπει να ξέρουν ότι είναι πιθανό φέτος να γίνουν δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού.

Μάλιστα για όσους παίρνουν ήδη επίδομα παιδιού σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2019 θα δουν και αυτοί αλλαγές, καθώς είναι εξαιρετικά πιθανό να πάρουν περισσότερα χρήματα.

Αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να φανούν τώρα με την πρώτη δόση, ούτε οι νέοι δικαιούχοι, αλλά όλα θα αποκαλυφθούν μόλις γίνουν οι νέες φορολογικές δηλώσεις 2021 για τα εισοδήματα του 2020.

Πάντως λόγω των σημαντικών οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, της κλειστής επι μακρών αγοράς και των πενιχρών εισοδημάτων, για πρώτη φορά θα πάρουν επίδομα παιδιού οικογένειες που αποκλείονταν της επιδότησης, στο παρελθόν λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)