Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Σας επιστρέφω το «κατηγορώ»

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Σας επιστρέφω το «κατηγορώ»

 

«Σας επιστρέφω το κατηγορώ» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ,. Τσίπρας αναφορικά με τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και τα φαινόμενα ανεξέλεγκτης βίας τόνισε ότι «αναρωτιέμαι αν οι πολίτες που παρακολουθούν την σημερινή συζήτηση επιθυμούν ακόμα μια αντιπαράθεση υψηλοτάτων τόνων ή μια ουσιαστική συζήτηση. Για να δουν ποιος επενδύει στην ενότητα και ποιος ποντάρει στην ένταση».

«Είχατε την ευκαιρία να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων αλλά χρησιμοποιήσατε 17 φορές την λέξη κατηγορώ», είπε ο πρωθυπουργός. Σας επιστρέφω το «κατηγορώ» γιατί εσείς επενδύετε στην υποκρισία και τον διχασμό», είπε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι από την περασμένη Δευτέρα που δέχθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Τσίπρα μεσολάβησαν τα θλιβερά γεγονότα της Τετάρτης.

Αναφέρθηκε στην Πανδημία και είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε στη διαχείρισή της.

«Αν ήμασταν στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα είχαμε άλλους 7.000 νεκρούς. Όταν λέτε ότι επιβάλουμε αστυνομοκρατία, επιτίθεστε στην χώρα, όχι στην κυβέρνηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν αποτύχαμε στην πανδημία, όπως δεν αποτύχαμε στους εμβολιασμούς», είπε.

«Γιατί το κάνετε αυτό; Είναι ψέμα και προσβολή προς τον λαό να λέτε ότι αποτύχαμε στη διαχείριση της πανδημίας», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν εκφράζετε το όλον της κοινωνία, αλλά μια μικρή μειοψηφία που ποντάρει στο διχασμό και την εμπάθεια», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)