Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Επιτέλους το παραδέχτηκε η κα Μπακογιάννη: «Είμαι συντετριμμένη»


Έπρεπε να περάσει κάποιο διάστημα και να πάρει διαστάσεις το θέμα, για να παραδεχτεί η κα Ντόρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, ότι το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 12:00 της Παρασκευής (12/03), έξω ακριβώς από την είσοδο – έξοδο της Βουλής στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, αφορούσε σε δικό της υπηρεσιακό όχημα.

Αρχικά η πληροφορία ήταν ότι ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα, τη στιγμή που επιχείρησε να βγει στη Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός της μοτοσυκλέτας και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας φορούσε κράνος και το ΕΚΑΒ τον παρέλαβε έχοντας τις αισθήσεις του, παρά την σφοδρή σύγκρουση. Αυτή ήταν η είδηση στα περισσότερα ΜΜΕ.

Ας δούμε όμως τι διαδραματίστηκε εκεί. Το γεγονός, αυτό καθαυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Που ήταν όμως το εμπλεκόμενο υπηρεσιακό όχημα, μετά τη σύγκρουση; μάλλον έφυγε… Ποιοί ήταν μέσα; και γιατί να φύγει;

Κατά τη διάρκεια της παροχής των πρώτων βοηθειών στον αναίσθητο οδηγό, μοτοσικλετιστής, που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας, ενημέρωνε φωνάζοντας προς τους αστυνομικούς ότι το θύμα του τροχαίου είχε περάσει με πράσινο και τους κατηγορούσε ότι εκείνοι ευθύνονται για τον τραυματισμό του, αφού δεν έκαναν σωστή ρύθμιση κυκλοφορίας ή αν έκαναν, το αυτοκίνητο δεν υπάκουσε στον τροχονόμο. Και τελικά βρήκε το μπελά του, μιας και ο τροχονόμος απαίτησε να σταθμεύσει τη μοτοσικλέτα του ώστε να λάβει κλήση, διότι δεν φορούσε κράνος. Ο αρχιφύλακας της Τροχαίας απευθύνθηκε στον διαμαρτυρόμενο πολίτη στον ενικό και με αρκετά αυθάδη τρόπο, λέγοντάς του να σηκωθεί και να φύγει, χωρίς φυσικά να του πάρει κάποια κατάθεση ή δήλωση σχετικά με το ατύχημα, του οποίου ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Ο οδηγός delivery που ήταν αυτόπτης μάρτυρας απειλήθηκε για να φύγει, γεγονός που θα αποφανθούν οι ειδικοί, αν είναι ποινικό αδίκημα και εκδιώχθηκε με τη βία, από το σημείο καθώς και άλλοι μάρτυρες που βρίσκονταν παρόντες κοντά στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Ευτυχώς, γρήγορα κυκλοφόρησε βίντεο στο διαδίκτυο και το τυχαίο υπηρεσιακό όχημα, εντοπίστηκε ότι ανήκε στη στην κα Μπακογιάννη. Ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου και οι πιθανοί επιβαίνοντες έφυγαν από το σημείο εγκαταλείποντας θύμα τροχαίου που οι ίδιοι προκάλεσαν. Θα τιμωρηθεί κάποιος για εγκατάλειψη τραυματία;

Ο 23χρονος Ιάσωνας, που φορούσε κράνος, είχε πράσινο και ήταν καθ’ όλα νόμιμος, όπως φαίνεται, εξέπνευσε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο και οι γονείς του έκαναν δωρεά οργάνων. Η αστυνομία, οι κάμερες, και τα ΜΜΕ μέχρι σήμερα, δεν ήξεραν κάτι. Ώσπου η κα Ντόρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη έκανε ανάρτηση στο facebook

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “Ώρα του Πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν» γράφει η Ντόρα Μπακογιάννη στο Facebook.

Αμέσως δια μαγείας, όλα τα ΜΜΕ έβγαλαν είδηση. Και ας φώναζαν κάποιοι από την Παρασκευή.

Και παρά τη σοβαρότητα του γεγονότος, τον άδικο θάνατο ενός νέου και περιμένοντας με αγωνία να δούμε το πόρισμα της ΕΔΕ που θα γίνει, άξιες γέλιου είναι οι ατάκες που βγήκαν από το ανέκδοτο «γιατί δεν φοράς κράνος;»

Και μονάχα ο τρόπος που μιλάνε και απειλούνε πολίτη, «εσύ τι είσαι;» «Ασ’ το παιδί! Το παιδί» σε οποιαδήποτε σοβαρή και μη τριτοκοσμική χώρα, θα είχαν αποπεμφθεί μόνο και μόνο από την δημόσια προβολή του βίντεο. Το «εσύ τι είσαι; Δικηγόρος του διαβόλου είσαι;» είναι στο σημείο που δεν ακούγεται καλά.

Τελικά όταν πας να υπερασπιστείς την αλήθεια καταλήγεις κατηγορούμενος. 

 

 anastopoulos@politispress.gr

 

 

 

5 σχόλια:

  1. Τι είναι τούτοι ρε!
    Τι σκατοφαμίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντελώς τυχαία η ανακοίνωση της Μητσοτάκαινας και της υποδιεύθυνσης τροχαίας Αθηνών συμπίπτουν χρονικά με καθυστέρηση δυο ημερών!
    Κοίτα τη παλιοζωή κάτι συμπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προχτές είπε στη βουλή ο Τσίπρας για το Μάγγο και τσουπ θυμήθηκαν να ενημερώσουν την οικογένεια του νεκρού παιδιού.
    Είναι αδίστακτοι θρασύτατοι, ασεβείς και αλήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γλίτωσε το αυτόφωρο. το αλκοτέστ ή ό,τι άλλο που πιθανόν να έδειχνε κάτ.
    Θα φάει δυο(:) χρονάκια με αναστολή και θα έχει κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης από το μητσοτακέικο( ότι ήταν λαμπρό παιδί κτλ) και μετά θα προσληφθεί σωματοφύλακας στου κουμπάρου. Του Μαρινάκη
    Κάνω σενάρια τώρα εγώ ο κακεντρεχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άστα να πάνε.
    Η Ντόρα ήταν τόσο συντετριμμένη που βγήκε βόλτα με τον γιο και τη νύφη στο Ζάππειο. Κόντευε να σκάσει.
    Αφού. πέρασε το 48ωρο για το αυτόφωρο και δεν μπόρεσαν να το κουκουλώσουν
    Κρίμα στο παιδί σκατά στην ψυχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)