Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Τι αλλάζει με τα περιοριστικά μέτρα




https://www.efsyn.gr/themes/custom/efsyn/images/gnews.svg

Μετάθεση κατά δύο ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων περιποίησης κάτω άκρων, λειτουργία των καθεδρικών ναών για τις

επόμενες Κυριακές, αλλά και άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και των δημόσιων πάρκων περιλαμβάνουν οι λεγόμενες «βαλβίδες αποσυμπίεσης» που εδώ και ημέρες διαφημίζει η κυβέρνηση που βλέπει το ΕΣΥ να γονατίζει και την πανδημία να καλπάζει παρά τους πέντε μήνες lockdown.

Σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο, που παραμένει σε ισχύ παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών, η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι το θέμα συζητήθηκε αλλά αποφασίστηκε να μην επτιραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις καθώς «θεωρούμε ότι είναι ένα μέτρο που έχει αποδώσει»  και ότι θα αυξανε την πιθανότηρα να έρθουμε σε επαφή με οικοένιεα από άλλο δήμο που ίσως έχει υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο.

Η αλλαγή στα μέτρα

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα και καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα ισχύει μετά τις 9 το βράδυ, με εφαρμογή από αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου.
  • Από Δευτέρα ανοίγουν με αυστηρά πρωτόκολλα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης κάτω άκρων.
  •  Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Οι περιοχές που περνάνε στο «βαθύ κόκκινο» και που βγαίνουν απ' αυτό

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο περνούν στο «βαθύ κόκκινο» η Μύκονος (42 ενεργά κρούσματα), η Ζάκυνθος (με 61 ενεργά κρούσματα από 31 στις 8 Μαρτίου), ο δήμος Αμφίπολυς της ΠΕ Σερρών, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Καρδίτσας (με 140 ενεργά κρούσματα από 63 στις 8 Μαρτίου).

Στο ίδιο ειδικό καθεστώς με τη Λέρο περνάει μέχρι τις 29 Μαρτίου και η δημοτική ενότητα Γαλατινής του δήμου Βοΐου.

Στον αντίποδα, απ' το «βαθύ κόκκινο» βγαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Φωκίδας, Σάμου, Άρτας και Λευκάδας, καθώς και ο δήμος Ρόδου.


 
efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)