Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Απενεργοποίησαν τα σχόλια στο YouTube του πρωθυπουργού...

 Δεν είναι να παίζεις με τέτοια πράγματα, με τόσα dislikes και τόσα αρνητικά σχόλια.
Εξάλλου, τα social media δεν είναι ΣΚΑΪ...

Αναμενόμενο θα έλεγα μετά τα δεκάδες χιλιάδες αρνητικά σχόλια που έπαιρνε σε όλα τα βίντεο που ανέβαζε το τελευταίο διάστημα. Ειδικά εκείνο με το άθλιο και διχαστικό διάγγελμα που έκανε μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, είχε φτάσει τα 60.000 dislikes. Την ίδια ώρα τα θετικά σχόλια ήταν ελάχιστα.

Το ίδιο και στο facebook του κ. Μητσοτάκη, εκεί να δείτε «πόλεμος», τα μπινελίκια που τρώει πάνε σύννεφο ενώ και τα γέλια είναι ατελείωτα.


Πονηρά ποιώντας λοιπόν οι επικοινωνιολόγοι του κ. Μητσοτάκη τα αφαίρεσαν όλα, να μη φαίνονται και παρατηρούν όλοι τη γύμνια του πρωθυπουργού. Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Καταλάβατε λοιπόν γιατί το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στα social media, λέγοντας πως είναι επικίνδυνα; Διότι, εδώ, δεν υπάρχει λίστα Πέτσα ούτε συστημικοί δημοσιογράφοι να τον λιβανίζουν, να τον λένε Μωυσή και τσιτάχ του Μαξίμου, να τον θεωρούν νέο Τσόρτσιλ και νέο Κένεντι.  

Τα social media δεν είναι ΣΚΑΪ...

Δημητρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

 

5 σχόλια:

  1. Είναι δικαίωμά σας, Πέτρο και Νίκο Σαμάνδη, όπως όλων των πολιτών η επιλογή πολιτικών θέσεων. Όπως επίσης, δανείζομαι τη δική σας φράση, η "Αυγοποίηση" -κατά το "ΣκαΙοποίηση"- της ιστοσελίδας σας. Τι; δεν είναι έτσι; μια ματιά στις καθημερινές σας αναρτήσεις το αποδεικνύει. Οπότε κύριοι, άμεσα χάνετε το δικαίωμα της ακηδεμόνευτης, αδέσμευτης, αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Άλλωστε η επίσημη σχέση της οικογένειας σας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πια γεγονός. Ξαναλέω, αναφαίρετο και δημοκρατικό σας δικαίωμα. Η απαξίωση όμως αλλά και ο χλευασμός των κυβερνητικών θέσεων δεν είναι σωστή και αντικειμενική ενημέρωση. Ως αναγνώστης θα ήθελα την προβολή των θέσεων όλων και το σχόλιο σας κάθε φορά. Αντίθετα, αναπαράγετε ειδήσεις άλλων μέσων με απλή αντιγραφή-επικόλληση και στάζετε όξος και χολή μόνο για τον Πρωθυπουργό. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες και νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε. Περιμένω τη δημοσίευση του σχολίου, αυτό άλλωστε το κάνετε ασχέτως περιεχομένου και ως ενός βαθμού σας το αναγνωρίζω, συμπληρώνοντας την έκπληξή μου για την (μόνο ;)ραδιοφωνική συμπόρευση με άλλη ιστοσελίδα όταν ήταν γνωστό τοις πάσι πως σας χώριζε άσβεστη αντιπάθεια...εδώ, χρήσιμη θα ήταν και η άποψη του προηγούμενου πρώτου πολίτη του Δήμου μας. Καλημέρα και Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και το σχόλιο αφορά σε άλλους, αλλά όταν είναι δημόσιο έχει ο καθένας δικαιώμα "αντισχολιασμού".
      Το τι θα απαντήσει -αν θέλει να απαντήσει- το blog είναι δικό του θέμα. Ωστόσο υπάρχει αναφορά σε πολλά θέματα που δεν είναι "οικογενειακά"
      -Η τοποθέτηση ενός μέσου σε μια "μπάντα" του πολιτικού σκηνικού είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ενδεικτικά. Το συγκρότημα Λαμπράκη ή η Καθημερινή του Βλάχου ή οι Times διαχρονικά είχαν μια τοποθέτηση στο κεντροδεξιό, ή κεντροαριστερό ή συντηρητικό χώρο ή όπου αλλού.
      Η αντικειμενικότητα έχει να κάνει με άλλα πολλά ζητήματα.
      π.χ. Η προβολή της φιλελεύθερης αντίληψης στην οικονομία δεν καθιστά αυτομάτως μη αντικειμενικό ένα μέσο. Αλλά η απόκρυψη πληροφοριών ή γεγονότων προκειμένου να μην τσαλακωθεί η φιλελεύθερη παράταξη που κυβερνά είναι έλλειψη αντικειμενικότητας και πολλά άλλα.(υπόθεση Λιγνάδη, Γεωργιάδη Ν. κτλ)
      -Ο νεποτισμός θα περίμενε κανείς να απασχολήσει και να αναφέρεται αλλού. Ειδικά σε μια χώρα όπου τρεις (3)οικογένειες εξουσιάζουν για δεκαετίες τη χώρα εμπλεκόμενες με σωρεία σκανδάλων τα οποία πάντα τα σκέπαζε η σκόνη του χρόνου και των "αντικειμενικών"τους μέσων.
      Και φυσικά νεποτισμός δεν είναι η ενασχόληση του τέκνου στη δουλειά του γονέα στην... ΄Άνω Ραχούλα.
      -Απαξίωση και χλευασμός των κυβερνητικών θέσεων η δημοσιοποίηση της πρωθυπουργικής επιλογής να κλείσει τη δυνατότητα ο λογαριασμός του στα social media επειδή οι πολίτες με πρωτόγνωρο μαζικό τρόπο αποδοκίμασαν τις πρακτικές του; Τι μου λέτε!
      Όταν τα ψέματα (τύπου Φλαμπουράρης -ταχύπλοο)που εκπορεύονταν από τη διαβόητη ομάδα αλήθειας διαχέονταν στα social media απλώς ήταν Σαρακοστή;
      - Είναι σύνηθες τα επαρχιακά μέσα, για πάρα πολλούς λόγους και εύκολα αντιληπτούς, να αναδημοσιεύουν ειδησεογραφία κεντρικών ΜΜΕ και φυσικά δεν μπορούν να σχολιάζουν κάθε φορά την αναδημοσίευση. Είτε γιατί δεν έχουν τους πόρους, είτε γιατί πολύ απλά δεν έχουν τη δυνατότητα. Εδώ τα μεγάλα ΜΜΕ έχουν ομάδες δημοσιογράφων που ειδικεύονται στη θεματολογία που περιλαμβάνει το μέσο γιατί είναι αδύνατο να σχολιάζει ένας ή δυο ή λίγοι άνθρωποι όλη την δημοσιογραφία. Εκτός κι αν μιλάμε για ωροσκόπια, συνταγές, ή χειροτονία του τάδε διάκου στην Γορτυνία.
      Και επειδή θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι παρόλα αυτά έχετε τα δίκια σας και απλώς επισημαίνετε κάποια κακώς κείμενα αναρωτιέμαι...
      Γιατί δεν διατυπώσατε ανάλογους προβληματισμούς όταν π.χ. το ΑΠΕ, η ΕΡΤ περιέρχονται στον έλεγχο του ίδιου του πρωθυπουργού (κατά πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία), ενώ ταυτόχρονα σχεδόν το 100$ των μέσων της χώρας έχουν ΝουΔουποιηθεί με χυδαίο τρόπο που δεν ξανάδε η χώρα η οποία κατατάσσεται πλέον στις τελευταίες την Ευρώπης και στα μαύρα πρόβατά της όσον αφορά την ελευθερία του τύπου;
      Ή όταν για παράδειγμα τοπικό μέσο αποκτά σχέση οικονομική(έμμισθος σύμβουλος)δημάρχου με τον οποίο είναι και υποψήφιος δημ συμβ. τότε η αντικειμενικότητα της δημοσιογραφίας γιατί δεν σας ενόχλησε;
      Και πολλά άλλα θα μπορούσα να αναφέρω αλλά νομίζω καταλαβαινόμαστε.
      Και για να μην σας αδικώ επειδή μπορεί να μην μου έγινε αντιληπτό, περιμένω να με παραπέμψετε σε ανάλογου περιεχομένου και έκτασης σχόλια σε άλλα τοπικά μέσα για ανάλογες περιπτώσεις.
      Καληνύχτα και καλή Αποκριά!

      Διαγραφή
    2. ΝεόΔουλε γιατί αυτές οι ευγένειες; Δε μαθαίνεις από τον Μπαλάσκα;
      Από τον Άδωνα; Από τον Βορίδη; Ρε μίλα όπως μας έχουν μάθει στην παράταξη κι άσε τις φλωριές.

      Διαγραφή
    3. όξος και χολή!!!
      Τι λες!
      Φτιάχνεις Μεγαλοβδομαδιάτικο σκηνικό; Και στη θέση του σταυρωμένου το Κουλό;
      Ωραία σκηνοθεσία: Ούτε ο Λιγνάδης να ήσουν!

      Διαγραφή
  2. Φίλε η Ελλάδα είναι γεμάτη από blogs που στάζουν μέλια και σιρόπια για τους Λιγνάδηδες αυτού του τόπου. 99%
    Εσύ βρήκες ένα να μη γλείφει τους Λιγνάδηδες και πόνεσες για αντικειμενικότητα γενικώς; Ψυχούλα!
    Α άστο να πάει στο καλό. Εσύ σύρε εκεί που σιροπιάζουν τον Μιζοτάκη.
    Αλήθεια ότν σιροπιάζουμε Μιζοτάκη το σιρόπι είναι κρύο ή ζεστό;
    Σαν ειδικό σε ρωτάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)