Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Κοροναϊός: 160 σχολεία στο “κόκκινο” σε όλη τη χώρα-Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε 3 ημέρες

 Επιστολή στην Κεραμέως: Να ακυρωθούν οι Πανελλήνιες 2021 όπως έγινε με το IB

Σαρώνει ο κοροναϊός στα λύκεια και τα ειδικά σχολεία σε όλη τη χώρα, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της μερικής επαναλειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρά τον έλεγχο με τα self test στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι τόσο μεγάλο το ιικό φορτίο στην κοινότητα και η ένταση του επιδημικού κύματος, που δεν το σταματάει τίποτα.

Απόδειξη, τα 160 σχολεία, τμήματα και σχολικές τάξεις, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι το πρωί της Δευτέρας (19/4), ενώ το πρωί της περασμένης Παρασκευής (16/4) αντίστοιχα δεν ξεπερνούσαν τα 79. Σε 29 περιπτώσεις έκλεισαν ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα.

Να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή αποτελούν το 1,3389% του συνόλου των σχολείων, ενώ τα τμήματα σχολείων σε μερική αναστολή το 0,8267% του συνόλου των τμημάτων.

Τα 87 από τα 160 τμήματα και σχολεία της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, που έκλεισαν εξαιτίας κρουσμάτων κοροναϊού εντοπίζονται μόνο στην Αττική, ενώ αυξημένα είναι τα κρούσματα στη σχολική κοινότητα και στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας.

Δείτε τον χάρτη: Με μπλε κουκίδες επισημαίνονται τα σχολεία σε μερική αναστολή και με κόκκινη όσα έχουν αναστείλει πλήρως τη λειτουργία τους:

Πότε και πως κλείνουν τμήματα και σχολεία
Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας τμημάτων μιας σχολικής μονάδας ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας λαμβάνεται μετά από την ενημέρωση του διευθυντή του σχολείου που εντοπίστηκε το κρούσμα ή τα κρούσματα:

α) από τον Διευθυντή της οικείας Β΄βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,

β) από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Για τη σχετική απόφαση λαμβάνονται υπόψη: το πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή σχολείων του ΕΟΔΥ, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας έχει την ευθύνη για την ενημέρωση των παραπάνω φορέων, ώστε να ληφθεί η απόφαση.

Εφόσον αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας Τμήματος ή Τμημάτων του σχολείου ή όλης της Σχολικής Μονάδας, ενημερώνεται ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας και με ευθύνη του οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς/κηδεμόνες.

Επίσης, με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης, καταχωρείται στη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος myschool η πληροφορία για την αναστολή αυτή.

Πηγή: iatropedia.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Να ακούτε τον πρωθυπουργό μας.
    Κάντε υπομονή δύο βδομάδες.
    Θα κλείσουν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)