Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Κ.Μητσοτάκης: Κατηγόρησε όσους πέθαναν από κορωνοϊό γιατί... δεν έκαναν το εμβόλιο! - Δείτε τι είπε (βίντεο)

https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/4/22/mitsotakis_0.jpg?itok=Zrw2JZk3H φράση του πρωθυπουργού που εξόργισε την αντιπολίτευση

 Στα εμβόλια αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στο χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. 

«Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό», είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Μητσοτάκης. 

Ξεχνώντας βέβαια τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες με τα εμβόλια της AstraZeneca, με τα οποία μάλιστα θα εμβολιαστούν οι πολίτες από 30 έως 39 ετών, αλλά και με αυτά της Johnson & Johnson. 

Όμως μία φράση του πρωθυπουργού έχει εξοργίσει ιδιαιτέρως την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστηρίζει πως ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τους νεκρούς του κορωνοϊού ότι πέθαναν γιατί δεν έκαναν το εμβόλιο.

«Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Κάτι το οποίο έχει εξοργίσει πολλούς καθώς ο ίδιος όχι μόνο νίπτει τας χείρας του για τις σοβαρές ελλείψεις στα εμβόλια και την τραγική εικόνα της χώρας αλλά παράλληλα κατηγορεί τους πολίτες ότι αρνούνται να εμβολιαστούν την ώρα που τα εμβόλια αρκούν μόλις για το 7%.


 

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν χαρακτηριστικά πως «το είπε αυτό ένας πρωθυπουργός που υποσχόταν ότι θα εμβολιάζονται 2 εκατομμύρια πολίτες κάθε μήνα και μέχρι σήμερα, μήνες μετά τις βερμπαλιστικές εξαγγελίες του, έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις 776.429 πολίτες και με μία 2.652.448.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον μόνο ρόλο που έχει μάθει να παίζει είναι αυτός του κατηγόρου. Γιατί ο ίδιος ως πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι δεν έχει καμιά ευθύνη.

Έτσι μέχρι σήμερα μας έλεγε ότι φταίνε οι πολίτες για την έκρηξη των κρουσμάτων. Φταίνε οι πολίτες που ως χώρα έχουμε το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αποτυχημένο σε αποτελεσματικότητα lockdown στην Ευρώπη.

Και τώρα φταίνε οι πολίτες που πεθαίνουν. Το ανάθεμα στους νεκρούς με κατηγορίες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Πηγή: pronews.gr

2 σχόλια:

(3)