Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Χαστούκι Γκουτέρες στον Τατάρ: ΟΗΕ, ΕΕ και διεθνής κοινότητα δεν θα αποδεχθούν ποτέ λύση δύο κρατών

Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟHE, διεθνής κοινότητα και Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν πρόκειται να αποδεχτούν ποτέ λύση δύο κρατών στην Κύπρο, επεσήμανε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στον Τουρκοκύπριο κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, κατά τη χθεσινή τους πρώτη συνάντηση στη Γενεύη, στο πλαίσιο της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει.

Ο κ. Γκουτέρες σημείωσε ακόμη πως η λύση δυο κρατών είναι εκτός των όρων εντολής του και πως δεν μπορεί να διαγραφεί ο όγκος της εργασίας που έχει γίνει για το Κυπριακό και να αρχίσει η διαπραγμάτευση από την αρχή.

Σε εξέλιξη η δεύτερη ημέρα

Οι διαβουλεύσεις της δεύτερης ημέρας της Πενταμερούς συνεχίζονται στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη. 

Μέχρι τις 11 το πρωί (ώρα Κύπρου) έφθασαν στο Παλάτι των Εθνών, οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη τους οποίους υποδέχθηκε ο κ. Γκουτέρες.

Θα ακολουθήσει ολομέλεια των συμμετεχόντων στη διάσκεψη και στη συνέχεια ο ΓΓ των ΗΕ θα έχει διμερείς συναντήσεις με κάθε ένα από τα μέρη.

Οι διμερείς συναντήσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 12.30μμ (ώρα Κύπρου) και να διαρκέσουν μέχρι και τις 8μμ.

Απόψε, στις 10μμ (ώρα Κύπρου), ο ΓΓ των ΗΕ θα παραθέσει δείπνο με συμμετοχή 1 συν 1. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύει στο δείπνο ο Διαπραγματευτής κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Με πληροροφορίες από ΚΥΠΕ

Λευκωσία, Αθήνα

Αναρτήθηκε από το:hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)