Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Μένιος Φουρθιώτης: Το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., ο άγνωστος Χ και τα SMS για τους πυροβολισμούς

Μένιος Φουρθιώτης: Το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., ο άγνωστος Χ και τα SMS για τους πυροβολισμούς

Οι κρυφές συνεννοήσεις και ο άγνωστος «Χ» που τηλεφώνησε στην Αστυνομία και κατονόμασε τους δράστες των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. 

«Κρυφές συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα» ώστε να του χορηγηθεί και πάλι αστυνομική προστασία φαίνεται πως  είχε ο Μένιος Φουρθιώτης με τους συγκατηγορουμένους του σύμφωνα με όσα αναφέρει το διαβιβαστικό της Αστυνομίας για τον παρουσιαστή που είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Ο Μένιος Φουρθιώτης που το τελευταίο διάστημα απασχολεί τις Αρχές για διάφορες ενέργειες του που ερευνώνται, φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται, ωστόσο το κατηγορητήριο που συντάσσει σε βάρος του ο 30ος τακτικός Ανακριτής θα στηριχθεί σε όσα αναφέρουν οι αστυνομικοί που προχώρησαν στην σύλληψη του οι οποίοι παραθέτουν στοιχεία που θα αξιολογηθούν από την Δικαιοσύνη.

Στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στην Δικαιοσύνη οι αστυνομικοί κάνουν αναφορά σε ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχθηκαν από άγνωστο άνδρα ο οποίος έδωσε στοιχεία για τους κατηγορούμενους.

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ., στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη την τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε:

«Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Π... με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε». Ο εν λόγω άνδρας φέρεται να έδωσε τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων στον αξιωματικό.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας που πλέον είναι στα χέρια του Ανακριτή φαίνεται να προκύπτει επικοινωνία του Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους του, πέντε ώρες πριν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά Αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία στις 16 Απριλίου, αλλά και μετά το συμβάν. 

Μάλιστα περίπου μία ώρα μετά το συμβάν, γύρω στην 01.55 το πρωί ο παρουσιαστής φέρεται να έστειλε γραπτό μήνυμα στο κινητό ενός εκ των δύο, στο οποίο ανέφερε «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω». Φέρεται επίσης να επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του.

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται επίσης χαρακτηριστικά ότι προκύπτει πως ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του ''κατά παραγγελία χτυπήματα'' δηλαδή πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του".

Στο διαβιβαστικό σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται αναφορά στο ποινικό παρελθόν του κατηγορούμενου παρουσιαστή, ηθικός αυτουργός πλέον σε μία σειρά από πράξεις των συγκατηγορουμένων του, με περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 και μετά που έχουν σχηματιστεί είτε έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κ.λπ) είτε που έχουν κινηθεί σε βάρος του από άλλα πρόσωπα, είτε με διαδικασίες που κίνησαν σε βάρος του οι αρχές.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή για τις σχεδιασμένες επιθέσεις στο σπίτι του, φαίνεται ότι αμφισβητούν τα στοιχεία που έχουν σε βάρος τους οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου τους Κωνσταντίνου Γώγου:

«Είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση».

Το Μεγάλο Σάββατο ξεκινούν οι απολογίες

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα οδηγηθεί ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του ενώπιον του ανακριτή μετά την προθεσμία που έλαβαν σήμερα για τις απολογίες τους.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή στις 9:30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για να λογοδοτήσουν για τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα που τους βαρύνουν.

Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στον ανακριτή αφορά τις δύο, σκηνοθετημένες από τον ίδιο τον βασικό κατηγορούμενο σύμφωνα με την δικογραφία, επιθέσεις έξω από το σπίτι του Μ. Φουρφθιώτη, αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών που εξαπέλυσαν οι δύο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή.

Ο Μ.Φουρθιώτης, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, είναι ο ηθικός αυτουργός όσων έγιναν έξω από το σπίτι του αλλά και εναντίον αστυνομικών, καθώς του καταλογίζεται ότι έναντι αμοιβής που κανόνισε με τους δύο δράστες οργάνωσε τις δήθεν επιθέσεις.

Φέρονται επίσης να είχαν συστήσει συμμορία για τη διάπραξη των πράξεων τους.

Παράλληλα ο παρουσιαστής ερευνάται με εισαγγελική εντολή και όσον αφορά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αλλά και για άλλες υποθέσεις, όπως οικονομική του δραστηριότητα, η χρήση πλαστών εγγράφων κ.α. που καταγγέλθηκαν πριν λίγο καιρό σε βάρος του.

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Τιμή και δόξα σε όσους ήταν στη ίδια λίστα πετσομπουκωμένων με τον Μένιο!
    Μα με τον Φουρθιώτη και τη Τζούλια!
    Αχαααααααααααααα Τι ξεφτίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)