Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

BBC: Δεν μπαίνει στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας η Ελλάδα

BBC: Δεν μπαίνει στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας η Ελλάδα

 

Δεν θα προστεθούν νέες χώρες ή προορισμοί στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC. Εκτός και η Ελλάδα.

Με έκτακτη είδηση, το BBC μεταδίδει ότι οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως, τελικά, καμία νέα χώρα ή προορισμοί δεν πρόκειται να προστεθούν στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την δημοσιογράφο του έγκριτου βρετανικού δικτύου, «είναι ακόμα πιθανό κάποιες χώρες να αφαιρεθούν από τη λίστα», ενώ «υπάρχουν έντονες ενδείξεις ότι θα υπάρχουν προσθήκες στην κόκκινη λίστα».
Η λίστα αναλυτικά αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη μέρα.

Νωρίτερα, βρετανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μια σειρά από ελληνικά νησιά αναμενόταν να συμπεριληφθούν στην επικαιροποίηση της «πράσινης λίστας» των Βρετανών για τον τουρισμό. Μεταξύ αυτών ήταν η Ζάκυνθος, η Ρόδος, η Κως, η Κεφαλονιά. Αλλα δημοσιεύματα, θέλουν να εντάσσονται στην ίδια λίστα και η Μύκονος με την Σαντορίνη, με τις πληροφορίες ωστόσο να μην επιβεβαιώνονται.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον φαίνεται πως διατηρεί πολύ αυστηρή πολιτική αναφορικά με τα ταξίδια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι χώρες κατηγοριοποιούνται σε «πράσινη», «πορτοκαλί» και «κόκκινη» λίστα. «Πράσινες» είναι για τώρα, μόλις 12 χώρες και προορισμοί.

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)