Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Λιοντάρι πέθανε από κορονοϊό σε ζωολογικό κήπο

Λιοντάρι πέθανε από κορονοϊό σε ζωολογικό κήπο

 

 

 

Συναγερμός σε ζωολογικό κήπο στην Ινδία μετά τον θάνατο λέαινας από κορονοϊό. 

Ένα εννιάχρονο θηλυκό ασιατικό λιοντάρι πέθανε από κορονοϊό σε ζωολογικό κήπο της Ινδίας, ενώ άλλα οκτώ έχουν βρεθεί θετικά στον νέο ιό.

«Η 9χρονη λέαινα, Νέελα, πέθανε από την ασθένεια το βράδυ της 3ης Ιουνίου» αναφέρει η ανακοίνωση του Ζωολογικού Πάρκου Arignar Anna που λειτουργεί υπό κρατική αιγίδα στα περίχωρα της πόλης Τσενάι στην νότια Ινδία σύμφωνα με το Reuters.

Τα πρώτα συμπτώματα στη λέαινα παρατηρήθηκαν την περασμένη Παρασκευή ενώ τα υπόλοιπα θετικά λιοντάρια είναι ασυμπτωματικά, λαμβάνουν αντιβιοτικά και έχουν τεθεί σε καραντίνα όπου παρακολουθούνται από ειδική ομάδα κτηνιάτρων. 

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου στην ανακοίνωσή της αναφέρει πώς όλοι οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί, ενώ και άλλα δείγματα λιονταριών και άλλων θηλαστικών έχουν σταλεί για ανάλυση. Μαζί με αυτά είναι και ένα δεύτερο δείγμα του νεκρού λιονταριού προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός «ψευδώς θετικού» πρώτου αποτελέσματος. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, δεν είναι το πρώτο ανάλογο περιστατικό καθώς δύο λευκές τίγρεις πιστεύεται ότι πέθαναν από τον ιό στο Πακιστάν. Λιοντάρια έχουν επίσης διαγνωστεί θετικά τόσο στην Ισπανία όσο και σε άλλες πόλεις της Ινδίας όπως τον περασμένο μήνα στο ζωολογικό πάρκο Nehru.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)