Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Διεργασίες ανασχηματισμού στο Μαξίμου...




Αν και οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται, τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι… «φωτογραφίζονται» ή, εν πάση περιπτώσει, περιγράφονται. Φαίνεται ότι αυτό ισχύει και στην... παρούσα φάση, καθώς οι «ζυμώσεις» στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι τόσο έντονες, που τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη δεν μπαίνουν καν στον κόπο να… διαψεύσουν τα σχετικά σενάρια. Η αρχή έγινε με τον υπουργό Επικρατείας -και πλέον τακτικό και στενό συνομιλητή του Κυριάκου Μητσοτάκη- Γιώργο Γεραπετρίτη, που υπογράμμισε ότι «δεν μπορείς ποτέ να έχεις μία ομάδα που να παίζουν καλά και οι 11 παίκτες». 
Μετά, την αίσθηση ότι επίκεινται αλλαγές έδωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε μία μάλλον ασυνήθιστη απάντηση: «Προφανώς ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη και τη μεγάλη εικόνα για ολόκληρη την κυβέρνηση και προφανώς όλοι και όλα αξιολογούνται», είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος. 
Παραλλήλως, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είχε φροντίσει να στείλει ένα σαφές μήνυμα: «Πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα υπουργικά μας συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει», είπε, υπονοώντας ότι δεν φτάνει οι υπουργοί να κάνουν πράγματα, αλλά πρέπει να τα κάνουν και στην… ώρα τους.

πηγη matrix24.gr

 

1 σχόλιο:

  1. https://www.koutipandoras.gr/sites/default/files/styles/article_large/public/2021-06/5e08470e825e632e6c2f6992.png?itok=V5JUFRW6

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)