Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός: Σκέψεις για προνόμια σε όσους εμβολιάζονται - Μέσα Ιουνίου οι αποφάσεις

«Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένα σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας 

 «Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους, όπως μεγαλύτερης κίνησης ελευθερίας εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν και παρόμοιες ελευθερίες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Οπως ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, «Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας».

Ο κ. Πέτσας εκτίμησε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα υπάρχουν αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση για να επιταχυνθεί το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως αρχικά είχε ειπωθεί για 1018 όταν γινόταν ο πρώτος σχεδιασμός, ενώ πλέον έχουν φτάσει 50% πάνω από τον αρχικό σχεδιασμό. Παράλληλα σημείωσε πως είναι καλύτερο να κάνεις το πιο γρήγορο εμβόλιο παρά να περιμένεις την πιο εξεζητημένη επιλογή.

Γώγος: Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα

«Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους και στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του», τόνισε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, επισημαίνοντας πως με τον εμβολιασμό έχουμε πολλά πλεονεκτήματα όπως την προστασία της υγείας μας και την εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου. 

Για το γεγονός ότι πολλοί δεν εμβολιάζονται γιατί δυσκολεύονται να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως ο επόμενος στόχος είναι να δίνεται η δυνατότητα μαζικού εμβολιασμού και να γίνεται εύκολα στην γειτονιά μας, όπως παραδείγματος χάριν στο γιατρό της γειτονιάς ή το φαρμακείο.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)