Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη: Καίγονται σπίτια, συναγερμός σε ακόμα τρεις περιοχές

Φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη: Καίγονται σπίτια, συναγερμός σε ακόμα τρεις περιοχές

 
 
 
 ΑΝΑΝΕΩΣΗ

 Μάχη για να ανακόψουν τις εστίες φωτιάς που είναι σε κοντά σε σπίτια δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι φλόγες έφτασαν σε κατοικίες στη Ροδόπολη.

Μήνυμα από το 112 να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες έλαβαν οι κάτοικοι πέντε περιοχών και συγκεκριμένα της Σταμάτας, της Ροδόπολης, της Εκάλης, της Δροσιάς και του Διονύσου για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη.

Η πυρκαγιά είναι αυτή την ώρα εκτός ελέγχου, ενώ έχει ήδη γίνει εκκένωση του οικισμού «Γαλήνη».

«Aν βρίσκεστε σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Εκάλη, Δροσιά, Διόνυσο Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών» ανέφερε η προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας.

Η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και η φωτιά ακόμα δεν μπορεί να περιοριστεί.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης. Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε νωρίτερα επείγουσα ειδοποίηση από το 112.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, δήλωσε από την αρχή που ξέσπασε η φωτιά πως «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και πολύ δύσκολη και οι φλόγες "γλείφουν" και σπίτια», απευθύνοντας έκκληση να σηκωθούν τα εναέρια γιατί δεν ήταν εφικτό να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Λόγω της πυρκαγιάς η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)