Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Τι λέει ο Ανέστης Αναστασιάδης για την παραχώρηση των Λουτρών Πόζαρ


 

Προς τον Τραϊανό Πασόη .  

 

 

Από Αντέστη Αναστασιάδη

 

Διάβασα με μεγάλη προσοχή το ιστορικό των λουτρών Πόζαρ στον φίλο μου τον  Τραιγανό Πασόη στην Εφημερίδα Τα Γεγονότα στο φύλλο 7/3/2022

Βέβαια για τις  λεπτομέρειες που γράφει στα προηγούμενα χρόνια δεν έχω άποψη αλλά για τα λουτρά αυτά αλλά και για όλη την Ελλάδα είναι άδικο να μην μας λέει  πώς πέρασαν τα Λουτρά από τον ΕΟΤ στην κοινότητα Λουτρακίου.

Εάν δεν είχαμε δημιουργήσει τον Σύνδεσμο δήμων και Κοινοτήτων ιαματικών πηγών Ελλάδος και αν δεν ήτανε το ΠΑΣΟΚ τότε στην Κυβέρνηση  ασφαλώς στα λουτρά δεν θα περνούσαν  στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτά τα ξέρει και ο Πέτρος Σαμάνδη  και η Άννα που μαζί τότε  δίναμε τον Αγώνα με 50 δημάρχους  από όλη την Ελλάδα  όχι μόνο για τα λουτρά ΠΟΖΑΡ αλλά για όλη την Ελλάδα.
Προσωπικά σαν ιδρυτής αυτού του οργανισμού και που  για πολλά χρόνια πρόεδρος του συνδέσμου δήμων και κοινοτήτων μαζί με τον  τότε  Νομάρχη κύριο Αδαμόπουλο και με καθημερινές μάζωξη στο Λουτράκι κατορθώσαμε να πάρουμε τα Λουτρά από τον ΕΟΤ και να τον παραδώσουμε  στα χέρια της τότε Κοινότητας και αργότερα στο δήμο Αριδαίας.

Άρα  ιστορικά αυτή είναι η αλήθεια πως δίχως την ίδρυση του συνδέσμου δεν θα γινότανε τίποτε και τα λουτρά θα παραμένουν στα χέρια του κυρίου Τυμπανίδη όπου θυμάμαι σαν Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του συνδέσμου είχε έρθει στο γραφείο μου και με ύφος να μην το ονομάσω είπε κύριε πρόεδρε θα περάσετε από πάνω μου αν νομίζεις ότι θα πάρετε  τα Λουτρά.

Να θυμίσω στο φίλο μου τον Τραϊανό Πασόη πόσες μελέτες είχαμε κάνει για αυτή τη Λουτρόπολη πόσες επισκέψεις κάναμε με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με τα προγράμματα που είχανε γίνει για να μπορέσουν τα Λουτρά να αξιοποιηθούν όπως εμείς θέλαμε σαν σύνδεσμος αλλά και που  δεν τα καταφέραμε για διάφορους λόγους.

 Δεν θέλω να πω περισσότερα αλλά καλά είναι Να λέμε την αλήθεια και σε αυτούς που συνέβαλαν και προσωπικά εγώ με τον  τότε Νομάρχης για  να περάσουμε στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.  

Αυτά τα λίγα που  δεν χρειάζονται περισσότερα που λέει και το τραγούδι ..

Ανέστης Αναστασιάδης πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου και σήμερα πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων  Ελλάδος

 

                                                               Θεσσαλονίκη 7/3/2022

Απάντηση





Αγαπητέ Ανέστη η ιστορία των Λουτρών Πόζαρ και κάθε λουτρόπολης είναι ατέλειωτη. Ασφαλώς και η συμβολή όσων αναφέρεις ήταν σημαντική. Όπως σημαντική ήταν και η μετέπειτα συμβολή του Συνδέσμου ιαματικών πηγών επί προεδρίας σου. Τότε όμως υπήρχε η τοπική κοινωνία του Λουτρακίου που ήταν ενωμένη και αποφασισμένη.Δυστυχώς λίγοι άνθρωποι  σε επιτελικό και κρατικό επίπεδο,  πίστεψαν και αγωνίστηκαν για να αναδείξουν την  χρησιμότητα και την δυνατότητα των ιαματικών νερών.  Και ευτυχώς που υπάρχει ο Πανελλήνιος Σύλλογος ιαματικών πηγών Ελλάδας  για να θυμίζει αυτές τις αξίες. Αξίες για τις οποίες έπρεπε να δίνουν μάχες οι τοπικές κοινωνίες  ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος, που κανείς δεν ξέρει γιατί υπάρχει και η ίδια η πολιτεία. 

Η  ιστορία της παραχώρησης των λουτρών πόζαρ και άλλων λουτροπόλεων  απέδειξε  ότι τίποτα δεν χαρίζεται ,αλλά αποκτάται με αγώνες . Και οι αγώνες αυτοί έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν υπάρχουν στις κυβερνήσεις  αυτιά  που ακούνε και και μάτια  βλέπουν το δίκιο  του λαού. 

Πέτρος Σαμάνδης 




3 σχόλια:

  1. Ετσι ακριβώς είναι,έχει απόλυτο δίκαιο ο κ Αναστασιάδης. Κ όχι όπως ήθελε να τα πει ο κοπριάς ο τραιτσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέγα λάθος η παραχώρηση τότε στην κοινότητα Λουτρακίου. Όλοι το γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ κύριε Ανέστη, Λάθος μου που δεν αναφέρθηκα στην προσφορά του Συνδέσμου, αλλά και άλλων παραγόντων. Ασφαλώς η πίεση και συμπαράσταση του Συνδέσμου συνέβαλε αποφασιστικά στην παραχώρηση και προβολή των Λουτρών Πόζαρ και σ΄ευχαριστούμε γι΄αυτό. Χαίρομαι που με διόρθωσες. Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούμε.
    Τραϊανός Πασόης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)