Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Στη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας;

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη είναι κάτι πρωτοφανές για τη μεταπολεμική ιστορία της γηραιάς ηπείρου και της ελευθερίας της ενημέρωσης.

Λογοκρισία Μέσων Ενημέρωσης στην Ευρώπη δεν υπήρχε παρά μόνο κατά τις περιόδους που σε ορισμένες χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα) είχαν εγκατασταθεί δικτατορικά καθεστώτα.

Απαγόρευση πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγω της καταγωγής των καλλιτεχνών δεν υπήρχε και αν υπήρξε κάποια περίπτωση αυτή επιβεβαίωνε απλά τον κανόνα. Κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας στην Ελλάδα, συγκροτήματα κλασσικής μουσικής και μπαλέτα από τις κομμουνιστικές χώρες ερχόντουσαν κάθε χρόνο στη χώρα μας.


Με την εισβολή των στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε ένα πογκρόμ κατά των ρώσων καλλιτεχνών στη δυτική Ευρώπη, κάτι που προσομοιάζει με αυτό της ναζιστικής Γερμανίας κατά των Εβραίων μετά το 1933.

Επίσης λογοκρισία σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης έχει σχέση με τη Ρωσία επιβάλλεται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με το πρόσχημα ότι αυτά κάνουν ρωσική προπαγάνδα.

Η καταδικαστέα σε όλους τους τόνους ρώσικη εισβολή έχει απλώσει ένα μαύρο πέπλο πάνω από την Ευρώπη, η οποία γυρίζει σε άλλες δύσκολες εποχές ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα την υποκρισία των χωρών του δυτικού κόσμου.


Με τις απαγορεύσεις και τις διώξεις γίνονται όμοιες με τον αντίπαλο και δυστυχώς τείνουν να καταταχθούν και αυτές στη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας.

documentonews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)