Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Έφυγαν το βράδυ αλλά δυο C-130 με όπλα για Ουκρανία!

 Ο Κ.Μητσοτάκης «τελείωσε» τα μισά προηγμένα όπλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επειδή είναι ρωσικά...

 👉 Το πρωί θα φύγουν αλλά δυο φορτωμένα C-130! Κι άλλα όπλα στην Ουκρανία από την ελληνική κυβέρνηση!

👉Ο Κ.Μητσοτάκης «τελείωσε» τα μισά προηγμένα όπλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επειδή είναι ρωσικά...

 

 Τρίτη δόση στρατιωτικού υλικού εστάλη στην Ουκρανία απόψε με δυο C-130, ενώ θα ακολουθήσει και τέταρτη δόση αύριο!

Όπως εξηγούσε στο iEidiseis αρμόδια πηγή του υπουργείου Άμυνας πρόκειται για μέρος της ποσότητας στρατιωτικού υλικού που η Ελλάδα δήλωσε την περασμένη Κυριακή ότι θα αποστείλει στην Ουκρανία.

Δηλαδή:

• Ολόκληρη την ποσότητα των κατασχεθέντων όπλων Καλασνικοφ και των πυρομαχικών από το πλοίο «Nour-M».

• 815 RPG-18 σοβιετικής κατασκευής και Ανατολικογερμανικής προέλευσης

• 144 ρουκέτες των 122 χιλιοστών. 

Το μέλλον σειράς οπλικών συστημάτων των ΕΔ διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στην τηλεόραση του Alpha και μόνο ευοίωνο δεν είναι γιατί απλά είναι ρώσικα ασχέτως αν απλά δεν έχουμε με τι θα αντικατασταθούν.

Διαβάστε το επίμαχο ερώτημα:

*Αντώνης Σρόιτερ*: Κύριε Πρόεδρε, έχουμε μία σειρά από ρωσικά αμυντικά συστήματα στη χώρα και ήθελα να ρωτήσω αν σας έχουν ήδη εκθέσει τις ανησυχίες τους οι άνθρωποι στο στρατό για τα ανταλλακτικά σε αυτά τα συστήματα. Έχουμε αντιαεροπορικούς πυραύλους, έχουμε τους S-300, έχουμε διάφορα πράγματα στο στρατό μας τα οποία είναι ρωσικής προέλευσης. Προφανώς θα χρειαζόμαστε ανταλλακτικά για αυτά.

Το λέω αυτό μήπως, ήδη, υπάρχει μία σκέψη να πάμε σε αναθεώρηση των στρατιωτικών μας εξοπλισμών στο ένα κομμάτι, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε αυτές τις ελλείψεις που ίσως προκύψουν.

*Κυριάκος Μητσοτάκης*: Αποτελούν επιλογές άλλων δεκαετιών, περασμένων δεκαετιών. Η χώρα δεν προτίθεται να αγοράσει κανένα αμυντικό σύστημα από τη Ρωσία. Θα διαχειριστούμε την πραγματικότητα όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν είναι όμως αμυντικά συστήματα τα οποία είναι κρίσιμα για την εθνική άμυνα.

Αυτό σημαίνει ότι βάζει στο ράφι την μισή αεράμυνα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με πρώτα και κυρίαρχα τα S-300PMU-1 που διατηρεί η ΠΑ, τα πιο σύγχρονα συστήματα τύπου SHORADS που προστατεύουν το Δ' ΣΣ, δηλαδή τα Tor-M1 και την ραχοκοκαλιά αεράμυνας των SHORADS της AΣΔΕΝ, δηλαδή τα SA-8 OSA-AK/AKM.

Επίσης σημαίνει ότι βάζει στο ράφι και τις ταχείες αποβατικές ενέργειες που αντιπροσωπεύουν τα αερόστρωμνα τύπου Zubr δύο από τα οποία είναι ενταγμένα για την ταχεία ενίσχυση της ΑΣΔΕΝ.

Τέλος στα συστήματα του ΕΣ όπως τα ρουκετοβόλα RM-70 (εκ των οποίων ήδη φορτίο ρουκετών στάλθηκε στους Ουκρανούς), τα αντιαρματικά μεγάλου βεληνεκούς, και μιλάμε για τα φονικά KORNET και τα παλαιότερα Fagot αλλά και τα ρ/κ ZSU-23 που αποτελούν την αντιαποβατική μαζική γροθιά στην ΑΣΔΕΝ και παρέχουν πυρά υποστήριξης από τα τάγματα προκαλύψεως στον ηπειρωτικό χώρο.

Αυτό πόσο υπεύθυνο είναι; Ψύχραιμα ρωτάμε.

Πηγή: ieidiseis.gr & pronews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)