Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Σκηνές χάους στην Ιερουσαλήμ πριν το Πάσχα: Τραυματίες και βίαια επεισόδια

Σκηνές χάους στην Ιερουσαλήμ πριν το Πάσχα: Τραυματίες και βίαια επεισόδια (Βίντεο)

Πεδίο μάχης η Ιερουσαλήμ, όπου αναμένονται περισσότεροι από 30.000 τουρίστες ενόψει του εορτασμού του Ορθόδοξου Πάσχα.

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και Ισραηλινών αστυνομικών το πρωί της Παρασκευής στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, λίγο πριν τον εορτασμό του Πάσχα, όπου αναμένονται χιλιάδες ξένοι επισκέπτες.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι, με αξιωματούχο της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου να αναφέρει πως «ενενήντα τραυματίες» διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ και «δεκάδες» έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Από την πλευρά της η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για τουλάχιστον τρία μέλη της που έχουν τραυματιστεί.

Πώς ξέσπασαν τα επεισόδια στη Πλατεία των Τεμενών

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Όρος του Ναού, όπως ονομάζεται η Πλατεία των Τεμενών στην παράδοση του ιουδαϊσμού,, κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ, μετά την πρωινή προσευχή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες, ενώ εκτίμησε σε 100 τους ταραξίες μεταξύ 12.000 πιστών.

Η Πλατεία των Τεμενών βρίσκεται στην παλιά πόλη, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα, που κατέχει το Ισραήλ από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967. Ο τομέας μετατρέπεται συχνά σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και Παλαιστινίων διαδηλωτών.

Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι αναμένονται σήμερα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για να προσευχηθούν στην Πλατεία των Τεμενών.


Αναμένονται χιλιάδες τουρίστες

Σήμερα εξάλλου ξεκινά και το Πάσχα, με το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ να αναμένει στην Ιερουσαλήμ συνολικά 30.000 ξένους τουρίστες μόνο αυτή την εβδομάδα.

Επιπλέον, και παρά την ένταση που επικρατεί έπειτα από μια σειρά φονικών επιθέσεων στο Ισραήλ, χιλιάδες χριστιανοί αναμένεται να ακολουθήσουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή για τους καθολικούς, «τον δρόμο του σταυρού» στην Ιερουσαλήμ, τον δρόμο που είχε πάρει ο Χριστός κουβαλώντας τον σταυρό.

Στην Ιερουσαλήμ, και κυρίως στην παλιά πόλη, αναμένεται ισχυρή παρουσία της αστυνομίας. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)