Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Γολγοθάς το Πάσχα για τους βουλευτές της Ν.Δ. - Οι «ψαλμοί» της ακρίβειας

Γολγοθάς το Πάσχα για τους βουλευτές της Ν.Δ. - Οι «ψαλμοί» της ακρίβειας

Σε δύσκολη περίοδο για τους βουλευτές της Ν.Δ. αναδεικνύεται αυτή του Πάσχα λόγω της ακρίβειας σε προϊόντα και ενέργεια, ιδίως στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τον δικό τους «Γολγοθά» ετοιμάζονται να περάσουν οι γαλάζιοι βουλευτές, ιδιαίτερα αυτοί που εκλέγονται στην περιφέρεια εν όψει των εορτών του Πάσχα, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με την έντονη αντίδραση των πολιτών για την ακρίβεια, ιδιαίτερα για τους λογαριασμούς του ρεύματος.
«Η ΔΕΗ έχει γίνει ο εφιάλτης μας. Όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε, μας θέτουν το θέμα των υπέρογκων λογαριασμών και έχουν απόλυτο δίκιο» λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι εκτιμούν ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Και αυτό, γιατί αφορά τους πάντες. Από τους πιο ευάλωτους οικονομικά, τα λεγόμενα μεσαία νοικοκυριά, τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις. Όλους.
Οι αντιδράσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, όπως λένε, δείχνουν ότι η κοινωνία κυριολεκτικά βράζει. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος εκλέχθηκε πρώτη φορά, η μετάβαση στην εκλογική του περιφέρεια φέτος το Πάσχα του προκαλεί τρόμο γιατί όλο αυτό το διάστημα, το γραφείο του κατακλύζεται από τηλεφωνήματα οργής, αγανάκτησης και αγωνίας για το μέλλον.
Ανάλογες εικόνες περιγράφει το σύνολο των βουλευτών της γαλάζιας πλειοψηφίας, οι οποίοι προβλέπουν ότι αν δεν γίνει κάτι πιο ουσιαστικό άμεσα, «η χύτρα θα σκάσει», σε πρώτη φάση με «φέσια» είτε στους λογαριασμούς είτε στις συναλλαγές των πολιτών με την εφορία. Άλλωστε, τα στοιχεία δείχνουν κατακόρυφη αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών. Και είμαστε ακόμα στην αρχή.
Στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους, οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση στον υπολογισμό των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, προκειμένου να υπάρξει έκτακτη φορολόγησή τους, όπως υποσχέθηκε προ καιρού και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης από του βήματος της Βουλής. «Τρώμε ξύλο από την αντιπολίτευση, τρώμε και από τους πολίτες. Γιατί αργούμε τόσο πολύ» διερωτώνται, δηλώνοντας αδυναμία να κατανοήσουν γιατί καθυστερεί τόσο πολύ αυτή η διαδικασία, που είναι η μόνη η οποία μπορεί να προσφέρει μία πραγματικά ανταποδοτική ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Μόλις προ ολίγων ημερών, στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλλακάκης, κλήθηκε από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτο να εξηγήσει γιατί δεν ολοκληρώνεται η αποτίμηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. «Δεν είναι και εγχείριση καρδιάς» σχολίασε ειρωνικά ο πρώην τσάρος, προκαλώντας αμηχανία στους γαλάζιους βουλευτές που έχουν ανάλογους προβληματισμούς. Οι απαντήσεις του υπουργού, δεν «γλύκαναν» την αγωνία της γαλάζιας Κ.Ο, αφού όπως είπε ο κ. Σκυλλακάκης, «η κυβέρνηση θα παρέμβει σημαντικά και θα δει το θέμα το επόμενο διάστημα, σε συνάρτηση και με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων».
«Φέξε Μάη μου…Οι καμπάνες στη Γαλλία φτάνουν μέχρι την Ελλάδα. Αν εμείς κάνουμε ότι δεν τις ακούμε, αν τις αγνοούμε, τότε είναι θέμα χρόνου να το πληρώσουμε» σχολιάζουν οι βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν ότι η σχετική πρωτοβουλία έπρεπε να έχει αναληφθεί χθες!. Εξομολογούνται, δε, ότι είναι ίσως το μοναδικό θέμα στο οποίο τα επιχειρήματα ωχριούν μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα. «Τί να πούμε σε έναν συνταξιούχο με 600 ευρώ σύνταξη που ξαφνικά του έρχεται 400 ευρώ ο λογαριασμός του ρεύματος; Ότι εμείς τον στηρίζουμε και συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε, επιδοτώντας τον με ένα ποσό που δεν φτάνει ούτε για την αγορά τροφίμων ολίγων ημερών;», λένε.
Αν μπορούσαν, το φετινό Πάσχα, θα απέφευγαν τη μετάβασή τους στην εκλογική τους περιφέρεια. Επειδή, όμως, αυτό δεν γίνεται, ετοιμάζονται για την εβδομάδα των Παθών τους.. 
Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)