Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας
 
 
 
 
Ο Κωνσταντίνος Τζούμας πέθανε σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και τον χώρο του θεάτρου ειδικότερα.

Φτωχότερος είναι ο χώρος του Πολιτισμού και του θεάτρου, συγκεκριμένα, αφού όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (25/06) πέθανε ο ηθοποιός, Κωνσταντίνος Τζούμας.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα, σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη.

Στον κινηματογράφο είχε εμφανιστεί στις εξής ταινίες: «Γλυκιά Συμμορία», «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα», «Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927», «Ακροπόλ», «Οι απέναντι», «Ρεμπέτικο», «Happy day» και «Ο δράκουλας των Εξαρχείων». Στο θέατρο, επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως «Περιμένοντας τον Γκοντό», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Εγώ δεν…» και «Κ. Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος.

Στην τηλεόραση, ο Κωνσταντίνος Τζούμας είχε κάνει guest εμφανίσεις σε πολλές σειρές, μεταξύ των οποίων είναι οι εξής: «Οι απαράδεκτοι», «Οι τρεις χάριτες», «Οι μεν και οι δεν», «Δύο ξένοι» και, πρόσφατα, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».


Ακόμα, ο ηθοποιός υπήρξε και ραδιοφωνικός παραγωγός με καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ», είχε εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία, ενώ ασχολήθηκε με τον τομέα των μεταγλωττίσεων και η πιο χαρακτηριστική εξ αυτών ήταν η φωνή του «Άδη» στην ταινία της Disney με τίτλο «Ο Ηρακλής πέρα από τον μύθο». 


Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)