Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο...



Στη «μάχη» ξανά τα εναέρια μέσα...



Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Παλαιοχώρι στη Σάμο.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στη «μάχη» με τις φλόγες μπήκαν ξανά τα εναέρια μέσα, ενώ την ίδια στιγμή οι επίγειες δυνάμεις δίνουν αγώνα, ώστε να μην περάσει η πυρκαγιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου.

Αυτή την ώρα... στην περιοχή επιχειρούν 78 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρο με 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα. 

Από το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν εκκενωθεί δύο οικισμοί (Μακριά Πούντα και Λιμνιώνα), ενώ αργά το βράδυ αποφασίστηκε η μεταφορά, μέσω αεροσκάφους, 28 πυροσβεστών από την Αθήνα, για να συμβάλουν στην προσπάθεια κατάσβεσης και να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις. Ήδη βρίσκονται στο νησί και επιχειρούν στα μέτωπα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους - Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο 

«Κινδυνεύουμε να καούμε, σας εκλιπαρούμε, βοηθήστε μας» είναι η δραματική έκκληση των κατοίκων, μέσα από το protothema.gr, ενώ η Αννίτα Κωστίδου, που έχει σπίτι στην περιοχή δίνει με δήλωσή της, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

«Η μητέρα μου με την κόρη μου τα μάζεψαν και έφυγαν, διότι η φωτιά έχει πλησιάσει πολύ κοντά. Τώρα μαθαίνω πως οι φλόγες έχουν μπει στο διπλανό σπίτι από το δικό μας, κοντεύουμε να τρελαθούμε» είπε στο protothema.gr.


Επιτόπου από χθες είναι ο συντονιστής Επιχειρήσεων του ΠΣ, αρχιπύραχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, από κοινού με τη διοικήτρια των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Σάμου, πύραρχο Σταυρούλα Μπονέ, και τον διοικητή της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)