Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δύο βιασμούς

Ο Δημήτρης Λιγνάδης

Πέντε μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε για την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ένοχο για δύο περιπτώσεις βιασμών έκρινε η ελληνική Δικαιοσύνη το Δημήτρη Λιγνάδη, ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειοψηφία. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βίασε τους δύο από τους τέσσερις καταγγέλοντες. Κηρύχθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4-3) για την πράξη του δεύτερου καταγγέλλοντα και κατά πλειοψηφία (5-2) για τον τρίτο καταγγέλλοντα.

Επίσης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2) για την πρώτη πράξη, ενώ ως προς τον καταγγέλλοντα ο οποίος δεν προσήλθε για να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου, τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατά πλειοψηφία (4-3) υιοθέτησαν την άποψη του εισαγγελέα για το ανυποστήρικτο της κατηγορίας και απάλλαξαν τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι και οι τρεις καταγγέλλοντες, ενώ κόσμος ανέμενε την εκφώνηση της απόφασης έξω από την αίθουσα καθώς δεν υπάρχουν επαρκή καθίσματα για την κάλυψη των αναγκών.

Παράλληλα, πέρα από τον αδελφό του κατηγορούμενου, Γ. Λιγνάδη, και την πρώην υφυπουργό Ελένη Κούρκουλα, παρευρίσκονται η βουλευτής Συριζα Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Μέρα25, Κλέων Γρηγοριάδης.

Στο σημείο αυτό ξεκινά η αγόρευση της υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών στο πρόσωπο του κατηγορούμενου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εισήγηση του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημ. Λιγνάδης κατηγορείτο ότι βίασε τέσσερις άνδρες από το 2010 και έπειτα, είτε στο διαμέρισμα του είστε σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αν και γνώριζε ορισμένους από τους καταγγέλλοντες, δεν τέλεσε καμία αξιόποινη πράξη, αλλά οι κατηγορίες σε βάρος του είναι αποτέλεσμα σκευωρίας για να πλήξουν τον ίδιο και την κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω της υπουργού Πολιτισμού.

Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου κατά την αγόρευσης του είχε ζητήσει να κριθεί ένοχος ο Δημ. Λιγνάδης για τρεις από τους τέσσερις βιασμούς που του έχουν αποδοθεί. Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων.

Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχο του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη.

Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικης του ορμής» είχε πει χαρακτηριστικά.

Πηγή:  news247.gr

3 σχόλια:

  1. Ακόμα ένας άριστος!
    Και δάσκαλος ορθοφωνίας ου Πρωθυπουργού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πλάκα είναι ότι ενώ τα πετσομπουκωμένα τοπικά μέσα που χτες έδιναν βήμα σε όποιον χρυσαυγίτη κυκλοφορεί ελεύθερος, να "μαλώσει" τον Βερναρδάκη που αποκάλεσε την καντηλανάφτισσα Παιδείας Πισπιρίγκου, σήμερα για τον εκλεκτό(παιδεραστή και βιαστή) ου Μητσοτάκη στο ΕΘ μπουλκουμέ χοντροκομμένο.
    'Όπως γαργάρα το θέμα νοβάρτις, φαρμακονήσι κτλ.Τα επουσιώδη δηλαδή,
    Μα να πει την καντηλανάφτισσα Πισπιρίγκου! Αιδώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιτάξτε...
    Η πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψηφούσε σε όλες τις ψηφοφορίες και πρότεινε αθώωση λόγω αμφιβολιών. Στην έφεση- που σίγουρα θα πάει ο κυβερνητικός φίλος- με μια πιο "αποτελεσματική" σύνθεση του δικαστηρίου, ο Βιαστής μπορεί να μας χαρίσει λίαν συντόμως και πάλι αξέχαστες θεατρικές παραστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)