Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Δημήτρης Λιγνάδης: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο - «Ντροπή σας, ξεφτίλες» φώναζαν στο δικαστήριο

Δημήτρης Λιγνάδης: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο - «Ντροπή σας, ξεφτίλες» φώναζαν στο δικαστήριο
 
 
Καταδικάστηκε για δύο βιασμούς, αλλά βγαίνει από την φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης με πλειοψηφία 4-3.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι το Εφετείο, κατόπιν της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι πρέπει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 4-3, καθώς μειοψήφησαν δύο ένορκοι και μία σύνεδρος, που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση.

Ο σκηνοθέτης έχει την υποχρέωση να εμφανίζεται 3 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, 30.000 εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

«Ντροπή σας, ξεφτίλες», «αφήνετε ελεύθερο ένα βιαστή παιδιών». φώναξαν παρευρισκόμενοι μέσα στη δικαστική αίθουσα στο άκουσμα της απόφασης.

Καταδικάστηκε για δύο βιασμούς χωρίς ελαφρυντικά

Ένοχος για δύο από τις τέσσερις πράξεις βιασμούς κρίθηκε νωρίτερα από το δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης. Το δικαστήριο επέβαλε ποινές 15 ετών, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε συγχώνευση των ποινών σε 12 έτη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε, κατά πλειοψηφία 4 - 3, κάθειρξη 5 ετών για τον βιασμό του 17χρονου στην Επίδαυρο. Η γνώμη των δικαστών που μειοψήφησαν ήταν να επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών.

Για τον δεύτερο βιασμό του 17χρονου Ουκρανού, που διέμενε επι 10μηνο στο σπίτι του, το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 10 ετών κατα πλειοψηφία 4-3. Οι μειοψηφούντες, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος του ΜΟΔ, είχαν την άποψη ότι πρέπει πρέπει να επιβληθεί κάθειρξη 6 ετών.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς εάν μείνει ελεύθερος, υπάρχει ο κίνδυνος να διαπράξει παρόμοιες πράξεις. Τελικά η απόφαση για τα 12 έτη κατά συγχώνευση ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3.

Μεταξύ των μειοψηφούντων ήταν και η πρόεδρος του ΜΟΔ, που ζήτησε να του επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών.

Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και κατά πλειοψηφία της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Μειοψήφησε η πρόεδρος και μία σύνεδρος, που έκριναν ότι, πρέπει να αναγνωριστούν και τα δύο ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο.

Για ποιες υποθέσεις αθωώθηκε ο Λιγνάδης

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον σκηνοθέτη για την πράξη εις βάρος του Δ.Μ., αλλά και αθώο λόγω αμφιβολιών κατά πλειψηφία για τον βιασμό του Α.

Συγκεκριμένα κατά πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση επί των ενοχών με ψήφους 4- 3 για τον βιασμό του 17χρονου στην Επίδαυρο και 5 - 2 υπέρ του βιασμού του 17χρονου Ουκρανού, που φιλοξενούσε επί 5 μήνες στο σπίτι του ο Λιγνάδης.

Ομόφωνη ηταν η απόφαση του δικαστηρίου, για την αθωωση του Λιγνάδη, μονο για τον τεταρτο καταγγέλοντα, που δεν εμφανίστηκε. Υπερ της απαλλαγήςτου σκηνοθέτη για την καταγγελία του βιασμού του Αιγύπτιου, ψήφισαν 5 - 2.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Παναγιώτα Γιούπη, όπως και μία σύνεδρος, τάχθηκαν υπέρ της πλήρους αθώωσης Λιγνάδη, λόγω αμφιβολιών.

 Πηγή:ieidiseis.gr

3 σχόλια:

  1. Σημασία έχει ότι ο άνθρωπος καταστράφηκε ως καλλιτέχνης.
    Τώρα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανοίξει ιδιωτικό εκπαιδευτήριο με τον Νίκο Γεωργιάδη αποκλειστικά για τα παιδιά της παράταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλά ο άλλος ο συριζαίος ο Βεναρδάκης που είπε την Κεραμέως Πισπιρίγκου;
    Αυτή είναι είδηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)