Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Κορονοϊός: Σφύριξαν… λήξη και στην ημερήσια ανακοίνωση κρουσμάτων

Επιβάλλουν σιωπητήριο και στον ΕΟΔΥ για να μην χαλάσει το αφήγημα της «συνύπαρξης» με τον κορονοϊό • Σταματά η ημερήσια ενημέρωση • Κάθε Παρασκευή η εβδομαδιαία ενημέρωση • «Χαλαρό και ανέμελο» καλοκαίρι εύχεται η κυβέρνηση στους τουρίστες με κορονοϊό ακυρώνοντας την υποχρέωση καραντίνας.

Το γεγονός ότι κρούσματα κορονοϊού, θετικότητα και εισαγωγές τραβάνε την ανηφόρα δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι σταματά την ημερήσια ενημέρωση και θα δίνει στοιχεία μόνο στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Πιστοί στο αφήγημά τους για ένα χαλαρό τουριστικό καλοκαίρι παραμένουν κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας, αποφασίζοντας, στο πλαίσιο της.. συνύπαρξης με τον ιό να σταματήσουν και την ημερήσια ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοϊού.

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ότι η έκθεση επιδημιολογικής παρατήρησης γίνεται, πλέον, εβδομαδιαία και τα νέα στοιχεία θα δίνονται στη δημοσιότητα κάθε Παρασκευή.

Άραγε επιστήμονες και μέλη της επιτροπής είναι σύμφωνοι με αυτές τις εξελίξεις;

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Παρασκευή 08/07/2022, ο ΕΟΔΥ θα κοινοποιεί έκθεση, με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα της λοίμωξης COVID-19 σε εβδομαδιαία βάση, ήτοι κάθε Παρασκευή.

Η έκθεση θα αφορά στα δεδομένα που καταγράφονται στην ΗΔΙΚΑ έως και τις 9:00 το πρωί της προηγούμενης ημέρας.

Στην εβδομαδιαία έκθεση θα περιλαμβάνονται όλα τα δεδομένα του νοσήματος από την αρχή της πανδημίας (αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων), καθώς και τα δεδομένα της επιτήρησης λυμάτων και της γονιδιωματικής επιτήρησης.

Σε περίπτωση σημαντικών αλλαγών στην επιδημιολογία του νοσήματος θα υπάρξουν σχετικές ενημερώσεις από τον ΕΟΔΥ.

«Πολύ κακή κίνηση, η οποία αν μη τι άλλο δε βοηθάει στην εμπιστοσύνη του κόσμου στις αρχές Δημόσιας Υγείας... Την καθημερινή ενημέρωση τη σταματάς σε φάση ηρεμίας και ύφεσης της πανδημίας, όχι σε φάση έξαρσης κρουσμάτων» τονίζει ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λύτρας.

Όλα αυτά έρχονται σε μια ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε ότι μπαίνει τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για όσους τουρίστες νοσούν με κορονοϊό.

Κατά τα άλλα, οι ειδικοί προειδοποιούν, ενώ ήδη διαρρέονται σενάρια για επαναφορά μάσκας σε αεροπλάνα και πλοία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)