Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Επέβαλε οικονομικούς καταλογισμούς με προκλητικές επιλογές κατά ραδιοφωνικών σταθμών

 ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΑΝ  ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ  ΟΥΤΕ ΚΑΙ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ  ΚΟΛΛΗΤΩΝ 


ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;



Όχι μόνο παραβιάζουν κάθε έννοια απλής λογικής  , αποφάσεις υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας , αλλά πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχτούν  και συγκεκριμένοι υπάλληλοι ,για την επάρκειά τους καθώς με τις αποφάσεις τους  καταδικάζουν σε αφανισμό επαγγελματίες.

Επί θητείας του προηγούμενου δημάρχου Δ. Μπίνου καταλόγισαν εξωφρενικά ποσά σε ραδιοφωνικούς σταθμούς  που ρευματοδοτούσε ο Δήμος με σχετική απόφαση όπως και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Κάτω Κορυφή. Από τα δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια δεν έγινε καταλογισμός  σε κανένα , ούτε και σε όλους τους  ραδιοφωνικούς σταθμούς. Φυσικά η επιβολη των καταλογισμών  και στους συγκεκριμένους σταθμούς  έγινε τελείως παράνομα  ,καθώς δεν τηρήθηκε και καμία στοιχειώδης νόμιμη  διαδικασία.  Οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου εντελώς καταχρηστικά  επέβαλαν εξοντωτικά ποσά , χωρίς να γνωρίζει κανείς με ποιο σκεπτικό τα επέβαλλαν και πως κατέληξαν στον υπολογισμό τους.  Από τις παροχές του Δήμου Αλμωπίας έπαιρναν ρεύμα δέκα περίπου ιδωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί  και καμιά εικοσαριά τηλεοπτικοί σταθμοί. Κυρώσεις όμως επιβλήθηκαν μόνο σε 3  τοπικούς ραδιοσταθμούς.

 Στο μεταξύ ο Δήμος Αλμωπίας υπέβαλλε και μηνυτήρια αναφορά για  δηθεν ρευματοκλοπή . η ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΈΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΊΟ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΠΡΌΤΑΣΗ ΤΟΥ Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης , που έκρινε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα και ότι οι   καταγγελόμενοι ραδιοσταθμοί δεν υπέπεσαν σε κανένα αδίκημα ή παράβαση  του νόμου.

Γεννάται βέβαια το ερώτημα , για ποιον λόγο οι υπηρεσίες του Δήμου  Αλμωπίας , βιάστηκαν να κάνουν τους καταλογισμούς και δεν περίμεναν την απόφαση;

Για ποιον λόγο έκαναν καταλογισμούς μόνο σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιοχής και άφησαν εκτός άλλα ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από μια πρόχειρη ανάγνωση σχετικών εγγράφων , προκύπτει ότι  οι άνθρωποι του Δήμου που ενεπλάκησαν σχετικά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν ούτε καν πόσο οικίσκους είχε ο Δήμος στην Κορυφή.

Η σημερινή διοίκηση για λόγους ουσίας, δεοντολογίας και ισονομίας οφείλει να ξαναδεί το θέμα .

Η  ποινική υπόθεση που τέθηκε στο αρχείο είναι γνωστή από  τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο Δήμος Αλμωπίας , όπως θα περίμενε  κανείς , μετά και την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης ,  έπρεπε να  φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Κάτι που αποφεύγει ανεξήγητα μέχρι σήμερα. Αφού δεν το κάνει η ίδια οφείλει  να το κάνει η αντιπολίτευση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)