Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Πρόκληση Συρίγου: «Πολιτική μυθολογία» η αντίσταση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας

Πρόκληση Συρίγου: «Πολιτική μυθολογία» η αντίσταση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας
 
Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 προκάλεσε η ατάκα του Άγγελου Συρίγου περί «πολιτικής μυθολογίας» του Πολυτεχνείου. Μόνο η Ελληνική Λύση δεν τοποθετήθηκε.

Κρεσέντο προκλητικότητας εντός της Ολομέλειας από τον Άγγελο Συρίγο, ο οποίος αμφισβήτησε από το βήμα της Βουλής τη μαζική αντίσταση του λαού και του φοιτητικού κινήματος την περίοδο της Χούντας, κάνοντας λόγο για «πολιτική μυθολογία» που έχει στο επίκεντρό της το Πολυτεχνείο. Στον ίδιο προκλητικό τόνο ο υφυπουργός Παιδείας μίλησε για τις εθιμικές πορείες του Πολυτεχνείου «που καταλήγουν σε ταβέρνες με παιδάκια».

Οργισμένος αντέδρασε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος κατήγγειλε πως η προσπάθεια του υφυπουργού Παιδείας να ξαναγράψει την ιστορία συνιστά ύβρη χαρακτηρίζοντας ως άκρως «απαράδεκτη» και «απολύτως ανιστόρητη» την τοποθέτηση Συρίγου.

«Ανακαλέστε, δεν σας αξίζει να κατέχετε αυτόν τον θώκο» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση και από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ δεν τοποθετήθηκε η Ελληνική Λύση.

Ενδεικτικό της σύσσωμης αντίδρασης της αντιπολίτευσης στα όσα υποστήριξε ο υφυπουργός Παιδείας στάθηκε το γεγονός πως εναλλάσσονταν τα χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παίρνοντας τον λόγο ξανά ο Άγγελος Συρίγος επέμεινε, απαντώντας στις μαζικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «δεν έπεσε η Χούντα υπό το βάρος της εθνικής αντιστάσεως, αλλά λόγω ης τραγωδίας της Κύπρου», ενώ μίλησε εκ νέου για «πολιτική λειτουργία του Πολυτεχνείου ως μύθου στα μεταπολιτευτικά χρόνια».

 Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Ε τότενες γιατί κάποιοι δεξιοί τρέχουν, όταν θέλουν την αύρα του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, να δηλώσου ότι και καλά ήταν στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που λες Συρίγ(γι)ο στην ιστορία αυτής της χώρας κάθε παράταξη έχει αφήσει το αποτύπωμά της, Για παράδειγμα:
    Στην κατοχή κάποιοι έκαναν αντίσταση και κάποιοι έκαναν δουλειές με τους κατακτητές.
    Στο πολυτεχνείο κάποιοι έκαναν αντίσταση στη χούντα και κάποιοι την έγλειφαν πατόκορφα.
    Κάποιοι ήταν στα ξερονήσια και κάποιοι στο κατώφλι των συνταγματαρχών παριστάνοντας το πατάκι για να σκουπίζουν τα παπούτσια τους οι χουνταίοι.
    Κάποιοι επίσης έδωσαν τη μισή Κύπρο στου Τούρκους.
    Αρκούν αυτά. Βρες εσύ ποιοι κάναν τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)