Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ο Μητσοτάκης πυροδοτεί το κλίμα: Συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την επίθεση στον Real FM

Ο Μητσοτάκης πυροδοτεί το κλίμα: Συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με την επίθεση στον Real FM
 
 
 
 
«Φωτιά στα τόπια» από Μητσοτάκη στη Βουλή. «Θα ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας;»

Πυροδοτώντας το κλίμα στην Ολομέλεια σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του στην συζήτηση του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα ΑΕΙ. Ενός νομοθετήματος που έχει σηκώσει κύματα αντιδράσεων, τόσο από σύσσωμη την αντιπολίτευση όσο και από την πανεπιστημιακή κοινότητα, και έχει βάλει στη «γωνία» τη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να αναφερθεί στην απουσία του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται στην Ολομέλεια «γιατί θα έπρεπε να τοποθετηθεί ο ίδιος για τις απίστευτες αθλιότητες του κ. Βερναρδάκη. Θα έρθει, όμως, δεν μπορεί να μην έρθει, ε;». Και πρόσθεσε: «Και είμαι περίεργος αν θα έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει ο ίδιος για τον χώρο που εκπροσωπεί προσωπική συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας. Αλλά φοβάμαι ότι δεν θα το έχει γιατί αυτός ο βερναρδακισμός είναι ένας πολακισμός, είναι συριζαϊκός φαρισαϊσμός είναι αυτό που έχει χαρακτηριστεί ο εκτσογλανισμός της κοινωνικής ζωής», υποστηρίζοντας πως «είναι η τοξικότητα για την οποία είχα προειδοποιήσει».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «δυστυχώς δεν εκπορεύεται από εξαιρέσεις. Είναι ο κανόνας σας. Είναι το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα. Πριν τις αθλιότητες Βερναρδάκη είχαν προηγηθεί και άλλες. Εσείς κ. Φίλη δεν μας λέγατε ότι έχει 2 παιδιά η υπουργός και όταν μεγαλώσουν θα θυμούνται ότι ως Ηρώδης κατάσφαξε χιλιάδες φοιτητές. Όλα αυτά έχουν αρχή μέση και τέλος στην αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα 3 μέτρα του Πολάκη, τα μαχαίρια του Φίλη, οι αθλιότητες Βερναρδάκη και την ίδια ώρα μιλάτε για ποιότητα δημοσίου λόγου και όλα αυτά επειδή το είπαν κάποιοι ρεπόρτερ χωρίς σύνορα. Και όλα αυτά την ώρα που επιτέθηκαν σε ένα σταθμό που επέκρινε τις δηλώσεις Βερναρδάκη» είπε ο πρωθυπουργός.

«Να έρθει εδώ ο αρχηγός σας να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις απόψεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τελειώνοντας την ομιλία του κάλεσε τις υπόλοιπες πτέρυγες της Βουλής και ειδικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να προχωρήσουν σε μια γενναία κίνηση που αφορά την Παιδεία.

Καταδίκη της επίθεσης στον Real Fm

Την επίθεση που δέχτηκε ο Real Fm καταδίκασε από το βήμα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του για το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ «Εκφράζω την οργή μου για την άνανδρη επίθεση στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Real. Να είστε σίγουροι πως η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο επιστρέφει»

Παρά τα κύματα αντιδράσεων, τόσο από σύσσωμη την αντιπολίτευση όσο και από την πανεπιστημιακή κοινότητα, που έχει σηκώσει το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτηση του υποστήριξε πως «το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο επιστρέφει για να ανταποκριθεί στο διπλό καθήκον του να μορφώσει τους νέους Έλληνες αλλά και να διαμορφώσει τη νέα Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η ανάδειξη της εκπαίδευσης σε μοχλό ανάπτυξης αποτελούσε έναν από τους 6 στόχους που έθεσε τέτοια εποχή το 2019 στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. «Σήμερα το σύνολο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων για την παιδεία προωθείται και ολοκληρώνεται σήμερα με το 8ο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας» είπε ο πρωθυπουργός.

«Νοιάζομαι για τους νέους δεν σημαίνει χαϊδεύω τα αυτιά για να τους στρέψω σε σχολές με αβέβαιο αύριο. Διαφορετικά οι ψεύτικες σχέσεις κατασκευάζουν ψεύτικες ζωές» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτηση του.

Και αναφέρθηκε στην «γαλάζια» κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία λέγοντας πως «η επιλογή μας να δώσουμε προτεραιότητα στη δημόσια παιδεία δεν ήταν τυχαία. Σε ό,τι μας αφορά οι προτεραιότητες παραμένουν αδιαπραγμάτευτες:

Πρόσβαση σε ποιοτική γνώση για όλα τα ελληνόπουλα με κατάρτιση που θα τα βοηθήσει στο επαγγελματικό τους μέλλον. Ισότητα δεν είναι η εξίσωση προς τα κάτω αλλά οι ίδιες δυνατότητες στους ίδιους ανθρώπους με τις ίδιες φιλοδοξίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα αδιαφορίας για την εκπαίδευση και εκμαυλισμού της κοινωνίας από την μαζική ίδρυση τμημάτων που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση πριν φύγει. Τμήματα από το τίποτα για το τίποτα, χωρίς μελέτες, χωρίς σκοπιμότητα». «Εμείς είχαμε το θάρρος να αναστείλουμε τη λειτουργία 37 τμημάτων» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

 Πηγή: ieidiseis.gr

5 σχόλια:

  1. O.mboumboukos.den.xeri.apo.pou.na.piasti.apo.tis.epano.trixes.i.apo.kato.tis.trixes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία! Τώρα ο Λαμογιότατος Κούλης πρέπει να παρουσιάσει τα στοιχεία με τα οποία θα κάτσουμε στο σκαμνί τους ζαίους για τρομοκρατική επίθεση.
    Ξέχασα! Δεν πρέπει όμως πρώτα να τους πιάσουμε για την υπόθεση ΜΑΡΦΙΝ που λέγαμε πριν 20 χρόνια;
    Να φέρουμε πίσω τον Μιχάλη τον Χρυσοχοϊδη που τους ακουμπούσε!
    Τόσο σανό στην καθισιά ούτε το πιο φαγανό ΝουΔόζωο δεν μπορεί να καταναλώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να αποδείξει ο κύριος Τσίπρας που βρισκόταν χτες την ώρα της επίθεσης στο real;
    Πες και συ Σάνια. Τι σε διορίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στους νεοδημοκράτες μπορείς να σερβίρεις οτιδήποτε άφοβα.
    Τρώνε τα πάντα και δεν βγάζουν κιχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παιδί εκτός από ηλίθιο είναι και αδίστακτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)