Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ειδική συνεδρίαση για τις δήθεν «ρευματοκλοπές "στην Κορυφή .

Ειδική συνεδρίαση πρόκειται να κάνει ο Δήμος Αλμωπίας , προκειμένου να εξετάσει την νομιμότητα επιβολής οικονομικών καταλογισμών σε τρις τοπικούς  ραδιοφωνικούς σταθμούς που ρευματοδοτούσε ο Δήμος με απόφαση από την εποχή της θητείας του  τότε Δημάρχου Αριδαίας  αείμνηστου Γιάννη Αγιάννογλου .

  Από τις παροχές του Δήμου  έπαιρναν ρεύμα  περίπου είκοσι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας και άλλοι πέντε ραδιοσταθμοί. Οι οικονομικες υπηρεσίες του Δήμου , εντελώς αντιδεοντολικά και παράνομα , επέβαλαν τους καταλογισμούς , χωρίς να προβούν σε κάτι τέτοιο σε κανέναν άλλο . Για την ίδια  υπόθεση  είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις , οι οποίες τέθηκαν στο αρχείο με πρόταση Εισαγγελέα  εφετών  , αφού δεν διαπιστώθηκε καμία ευθύνη  από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το θέμα ανακίνησε ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος, μετά και την ποινική εξέλιξη , ώστε να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Το ίδιο θέμα έφερε και ο Σάκης Χατζηδημητρίου , που δήλωσε γνώστης του ζητήματος, ώστε να σταματήσει ο διασυρμός , αλλά και τα οικονομικά΄ προβλήματα που δημιούργησαν στου ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών.

Ο σημερινός δήμαρχος δήλωσε άγνοια για τις αποφάσεις του Γιάννη Αγιάννογλου , καθώς όπως είπε τότε ήταν μικρός. 

 Την επικαιροποίηση του θέματος  ζήτησε και ο Δ. ΑσβεστόπουλοςΤελικά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Δημήτρης Βέσκος πρότεινε στον Δημήτρη Μπίνο να θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η επιλεκτική επιβολή  των καταλογισμών  από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμωπίας,  που παρέκαμψαν όλως παραδόξως το δημοτικό συμβούλιο

 Δίνουν την εντύπωση ότι  όχι  μόνο παραβιάζουν κάθε έννοια απλής λογικής  αλλά πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχτούν  και συγκεκριμένοι υπάλληλοι ,για την (αν)  επάρκειά τους καθώς με τις αποφάσεις τους  καταδικάζουν σε αφανισμό επαγγελματίες.

 

Επί θητείας του προηγούμενου δημάρχου Δ. Μπίνου καταλόγισαν εξωφρενικά ποσά σε ραδιοφωνικούς σταθμούς  που ρευματοδοτούσε ο Δήμος με σχετική απόφαση όπως και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Κάτω Κορυφή. Από τα δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια δεν έγινε καταλογισμός  σε κανένα , ούτε και σε όλους τους  ραδιοφωνικούς σταθμούς. Φυσικά η επιβολη των καταλογισμών  και στους συγκεκριμένους σταθμούς  έγινε τελείως παράνομα  ,καθώς δεν τηρήθηκε και καμία στοιχειώδης νόμιμη  διαδικασία.  Οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου εντελώς καταχρηστικά  επέβαλαν εξοντωτικά ποσά , χωρίς να γνωρίζει κανείς με ποιο σκεπτικό τα επέβαλλαν και πως κατέληξαν στον υπολογισμό τους.  Από τις παροχές του Δήμου Αλμωπίας έπαιρναν ρεύμα δέκα περίπου ιδωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί  και καμιά εικοσαριά τηλεοπτικοί σταθμοί. Κυρώσεις όμως επιβλήθηκαν μόνο σε 3  τοπικούς ραδιοσταθμούς.

 

 Στο μεταξύ ο Δήμος Αλμωπίας υπέβαλλε και μηνυτήρια αναφορά για  δηθεν ρευματοκλοπή . η ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΈΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΊΟ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΠΡΌΤΑΣΗ ΤΟΥ Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης , που έκρινε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα και ότι οι   καταγγελόμενοι ραδιοσταθμοί δεν υπέπεσαν σε κανένα αδίκημα ή παράβαση  του νόμου.

 

Γεννάται βέβαια το ερώτημα , για ποιον λόγο οι υπηρεσίες του Δήμου  Αλμωπίας , βιάστηκαν να κάνουν τους καταλογισμούς και δεν περίμεναν την απόφαση;

 

Για ποιον λόγο έκαναν καταλογισμούς μόνο σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιοχής και άφησαν εκτός άλλα ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από μια πρόχειρη ανάγνωση σχετικών εγγράφων , προκύπτει ότι  οι άνθρωποι του Δήμου που ενεπλάκησαν σχετικά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν ούτε καν πόσο οικίσκους είχε ο Δήμος στην Κορυφή.

 

 

Ο Δήμος Αλμωπίας , όπως θα περίμενε  κανείς , μετά και την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης ,  να  φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Κάτι που  δεν έγινε   ανεξήγητα μέχρι σήμερα.

 

Μέρος της εισαγγελικής πρότασης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)