Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Κουκάκης για τις αγωγές Δημητριάδη: Πράξη ενδεικτική του πανικού του

Λίγη ώρα μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έφτασε στα γραφεία της «Εφ.Συν.» αγωγή εναντίον της εφημερίδας μας από τον τέως Γενικό Γραμματέας του πρωθυπουργού (και ανιψιού του) που ζητά ανάκληση δημοσιεύματος μας και αν δεν γίνει αυτό, αξιώνει αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ. Ανάλογη αγωγή έγινε και στο Reporters United και τους συντάκτες της έρευνας, Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο αλλά και στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Ο Κουκάκης, που βρέθηκε στη δίνη του σκανδάλου των υποκλοπών, σχολίασε («Αυγή») την πρακτική του κ. Δημητριάδη : «Σε σχέση με την αγωγή στην οποία προχώρησε ο κ. Δημητριάδης, τόσο εναντίον μου - ζητώντας να σβήσω tweets ! - όσο και κατά των δημοσιογράφων που έκαναν τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις, την χαρακτηρίζω ως ενδεικτική του πανικού του. Με λύπη μου πάντως διαπιστώνω ότι από κάποιους επιχειρείται ο εκφοβισμός μαρτύρων και προσώπων που δύνανται να συνδράμουν περαιτέρω στην έρευνα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Θα πρέπει τόσο η Δικαιοσύνη όσο και δημοσιογραφία, ελεύθερες και ανεπηρέαστες, να κάνουν τη δουλειά τους» σημειώνει ο δημοσιογράφος.

Όσον αφορά την παραίτηση του επικεφαλής της ΕΥΠ και κυρίως την παραίτηση του Γ.Γ. του πρωθυπουργικού γραφείου δηλώνει πως «αποτυπώνουν ξεκάθαρα τις ευθύνες της κυβέρνησης στο θέμα των παρακολουθήσεων» και προσθέτει: «Δεδομένου ότι ήδη εδώ και ένα μήνα έχω υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παρακολούθησή μου, αναμένω πως η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα».

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

(3)