Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινική δίωξη και για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων
 
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατα συρροή κατά της Ίριδας και της Μαλένας. Πλέον είναι υπόλογη για τις ανθρωποκτονίες και των τριών παιδιών της.

Υπόλογη για συνολικά τρεις ανθρωποκτονίες είναι πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς η ελληνική Δικαιοσύνη τής αποδίδει τους θανάτους όλων των παιδιών της.

Ύστερα από την ανάκριση αναφορικά με τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, δικογραφία που έχει περατωθεί και βρίσκεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατα συρροή κατά των δύο μικρότερων κοριτσιών, Ίριδας και Μαλένας.

ADVERTISING

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών που είχαν αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε από την 33χρονη. Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος και θα κρίνει αν τα στοιχεία και η αξιολόγηση τους από τις εισαγγελικές αρχές είναι ορθή.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πού στηρίχθηκαν οι εισαγγελείς

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακουκη - Καλόγρια αποτέλεσε ένα σημαντικό στοιχείο για την κατεύθυνση της έρευνας προς την άσκηση δίωξης, ωστόσο υπήρξαν συγκεκριμένα ευρήματα τόσο για την 6 μηνών Ίριδα όσο και για την 3,5 χρονών Μαλένα, που συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε πως και στις δύο περιπτώσεις -όπως άλλωστε και στο θάνατο της Τζωρτζίνας- η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν εκείνη που ήταν παρούσα κατά την κατάληξης τους.

Συγκεκριμένα, στην Ίριδα κομβικό ήταν το αίμα που εντοπίστηκε στο δρόμο του βρέφους, πράγμα που κατά τις εισαγγελικές αρχές, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής δράσης. Παράλληλα, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διαδώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Όσον αφορά στη Μαλένα, και εδώ οι γιατροί μιλούν για ένα παιδί που όταν έφτασε στα χέρια τους ήταν κρύο, δίνοντας την«εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών σε κατάθεσή του.

Άλλωστε, οι γιατροί έχουν ξεκαθαρίσει ότι η Μαλένα είχε ιανθεί από τη λευχαιμία και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία, περιγράφοντας ένα πρόσχαρο και κοινωνικό παιδί. Όμως το ξαφνικό του θανάτου της συνάδει -όπως αναφέρουν- μόνο με ένα παιδί πάσχον στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου.

Πηγή: news247.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)