Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

και διαμόρφωση Νέας Πίστας Motocross


Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου πραγματοποίησαν προ ημερών  ο Πρόεδρος του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σκύδρας (εφεξης Α.ΜΟ.Σ.Σ) κος. Παπαδόπουλος Γεώργιος & ο Αντιπρόεδρος κος. Χρήστος Χατζηβασιλειάδης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και σε δράσεις  , όπως είναι η Διοργάνωση του 1ου Αγώνα για το Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro στην πόλη μας στις 16/10/2022  καθώς και η συνεργασία του Δήμου Σκύδρας και του Α.ΜΟ.Σ.Σ για την εκ νέου διαμόρφωση της υπάρχουσας πίστας Μotocross για να προσαρμοστεί στις σύγχρονες προδιαγραφές και τις αναβαθμισμένες  απαιτήσεις  οδηγικής ασφάλειας , ώστε να μπορέσει στο άμεσο μέλλον να φιλοξενήσει αγώνες μεγαλύτερης εμβέλειας (Διεθνείς) .

 Έως  σήμερα ο  Α.ΜΟ.Σ.Σ έχει πραγματοποιήσει κάποιες εργασίες οι οποίες περιληπτικά είναι : Αλλαγή της θέσης εκκίνησης , Διαμόρφωση νέου χώρου στάθμευσης των αθλητών και των ομάδων τους ώστε να υπάρχει «οπτική επαφή» σε όλη τον αγωνιστικό χώρο  , Νέα θέση της  ζώνης  μηχανικών - επισκευών , Διαμόρφωση νέου χώρου για τους θεατές σε υπερυψωμένη θέση για καλύτερη & ασφαλέστερη παρακολούθηση του αγώνα ,  Μεγαλύτερο parking των θεατών  , Περιμετρικός δρόμος κατά μήκος όλου του αγωνιστικού χώρου για εύκολη πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης , Προέκταση του χώρου των πλυντηρίων των μοτοσυκλετών. Τέλος , η διαδρομή  έχει αλλάξει φορά , μεγάλωσε φθάνοντας τα 1672 μέτρα στα οποία βρίσκονται 14 άλματα  και έχει  9 αριστερές & 6 δεξιές στροφές.

 Οι παραπάνω αλλαγές πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική δαπάνη του Α.ΜΟ.Σ.Σ από τις αποταμιεύσεις  του συλλόγου τα τελευταία 5 ετών και από την επιχορήγηση που έλαβε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Για να συνεχιστούν οι εργασίες μας , αναμένουμε τις ενέργειες που απαιτούνται για την μεταφορά αρκετής ποσότητας χώματος – το οποίο είναι ήδη δεσμευμένο για τις ανάγκες της πίστας –  που θα χρησιμοποιηθεί για τον εμπλουτισμό των αλμάτων αλλά και της διαδρομής.

 Φυσικά , έχουμε προβλέψει και την δημιουργία μια πίστας για τους “μικρούς μας φίλους” που κάνουν τα πρώτα βήματα στον χώρο αυτό, όχι μόνο για την εκπαίδευση αγωνιστικής οδήγησης όσο και για τη δημιουργία της απαραίτητης «οδηγικής παιδείας»  για σωστή  και ασφαλή οδήγηση ,  κάτι που σίγουρα θα τους φανεί χρήσιμο στο μέλλον όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν  - σαν ενήλικες - τα προβλήματα που παρουσιάζει η οδήγηση στον δρόμο.

Σύσσωμο το Δ.Σ αλλά και τα μέλη του Α.ΜΟ.Σ.Σ  , με βαθύ το αίσθημα της αγάπης για τον τόπο μας καθώς και της προωθησής του  , κάνουμε κάθε προσπάθεια για το καλύτερο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και για την επιμόρφωση των νέων οδηγών μας ..






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)