Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

«Γαλάζιος» βουλευτής παίρνει δουλειές από τα ΕΛΤΑ – Ο Ανδρέας Πάτσης του 1 εκατ. ευρώ

«Γαλάζιος» βουλευτής παίρνει δουλειές από τα ΕΛΤΑ – Ο Ανδρέας Πάτσης του 1 εκατ. ευρώ
 
 
Με αρκετή καθυστέρηση καλείται για εξηγήσεις ο Ανδρέας Πάτσης από τον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ.
Ερωτηματικά που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα ήταν ικανά από μόνα τους να προκαλέσουν πειθαρχική, αλλά και εισαγγελική έρευνα κατά του Ανδρέα Πάτση αποτελούν οι αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη και φυσικά η συνέχεια που έδωσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες, όσο και σήμερα.

Και δεν αναφερόμαστε, φυσικά, στο μικρό site που διατηρούσε και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη λίστα Πέτσα. Αυτό ξεχάστηκε, όπως και όλα τα υπόλοιπα sites που πήραν δημόσιο χρήμα, στο πλαίσιο της κυβερνητικής υγειονομικής καμπάνιας.

Ο βουλευτής Χανιών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άλλες καταγγελίες, μάλλον πιο σοβαρές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις καταγγελίες, ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας - μέσω της εταιρείας του - αγόρασε το 2011 για 4.300.000 ευρώ, δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς αξίας 62.771.892 ευρώ.

Το ποσό αυτό μάλιστα φαίνεται ότι καταβλήθηκε με μετρητά από την εταιρεία, ενώ όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ισολογισμός στο ΓΕΜΗ.

Δηλαδή, αν ισχύουν οι καταγγελίες, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες χάνουν τα σπίτια τους ακόμα και για μικρής αξίας χρέη, η ΝΔ διατηρείς στις τάξεις της έναν βουλευτή, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ως μέτοχος μεγάλης εισπρακτικής ξένης εταιρίας, κάτι το οποίο απαγορεύεται από τον νόμο. 

 

Απευθείας ανάθεση από τα ΕΛΤΑ

Ο κ. Πάτσης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε 2 χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Την αποκάλυψη έκανε και πάλι ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας άλλο ένα ερωτηματικό στα ήδη που επισκιάζουν το όνομα του Ανδρέα Πάτση. 

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσίευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάτσης φαίνεται να πήρε 1.019.222,81 ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια (δηλαδή κατά μέσο όρο 42.467€ τον μήνα).

Για εξηγήσεις καλείται στην ΚΟ της ΝΔ ο Πάτσης

Για εξηγήσεις καλεί ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Μπούγας τον «γαλάζιο» βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση προκειμένου ο τελευταίος να δώσει εξηγήσεις για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Οι «γαλάζιες» πηγές σημειώνουν για την κλήση του Ανδρέα Πάτση για εξηγήσεις, πως πρέπει να διαπιστωθεί πρώτον αν όλα αυτά ευσταθούν και κατ’ επέκταση να διαπιστωθεί αν παραβαίνουν τη νομιμότητα ή και τις ηθικές αρχές της ΝΔ. Και μαζί υπενθυμίζουν, οι ίδιες κομματικές πηγές, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν.

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αρχικά χθες και στη συνέχεια σήμερα, διά του Στέργιου Καλπάκη και του Νάσου Ηλιόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις. «Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει στο σφυρί ακόμα και πρώτες κατοικίες, και ετοιμάζεται να εγγράψει στο χρέος της χώρας 19 δισ. ευρώ εγγυήσεις σε τράπεζες προκειμένου τα funds να κερδοσκοπήσουν μέσα από μαζικούς πλειστηριασμούς, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πάτσης βρίσκει ευκαιρία για να πλουτίζει πάνω στα βάρη των πολιτών.

Ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκ. ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Δηλαδή πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους! Δεν πρόκειται μόνο για χυδαία ανηθικότητα αλλά και για καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από το νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρία του εξωτερικού.

Τα ερωτήματα είναι απλά.

Θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ;

Ο κ. Μητσοτάκης θα επικροτήσει τις μπίζνες του βουλευτή του κρατώντας τον στην ΚΟ της ΝΔ;

Από Πρωθυπουργός της ακρίβειας και των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης αναβαθμίζεται και σε πρωθυπουργό των κορακιών που πλουτίζουν από τα χρέη νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων», ανέφερε χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου.


Σειρά πήρε σήμερα ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έθεσε ζήτημα για τις αποκαλύψεις σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις που φέρεται να πήρε ο βουλευτής της ΝΔ από τα ΕΛΤΑ.

«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)