Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ελλείψεις σε 400 φάρμακα: Καμπανάκι από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο

αρχείου
 
 
Ελλείψεις φαρμάκων καταγράφει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και ζητά από την Πολιτεία να αναλάβει δράση.

Τον κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις σε πάνω από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης κρούει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι η αναφορά του Συλλόγου πως «ασθενείς και φαρμακοποιοί να κάνουν αγώνα δρόμου μήπως μπορέσουν και εξασφαλίσουν κάποια από αυτά».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι ελλείψεις αφορούν σε αναντικατάστατα φάρμακα όπως, παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά κ.α.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει πως «η Πολιτεία δυστυχώς παρ’ όλες τις επανειλημμένες αναφορές μας, δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια».

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει πως οι φαρμακοποιοί κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλίσουν την αγωγή για τους ασθενείς αλλά δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στη φαρμακευτική αγορά.
«Καλούμε για άλλη μια φορά το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Φ. που είναι αρμόδιοι για τον ομαλό εφοδιασμό των ασθενών με φάρμακα, να πάρουν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα προς αυτή τη κατεύθυνση», καταλήγουν οι φαρμακοποιοί. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)