Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από τον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής – Ήταν υπεράριθμοι φοιτητές στην αίθουσα

 

Ένας φοιτητής έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο στο ΑΠΘ, ενώ παρακολουθούσε μάθημα σε αίθουσα με υπεράριθμους φοιτητές.
Από τον τρίτο όροφο, από αίθουσα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, έπεσε ένας 19χρονος φοιτητής.

Ο δευτεροετής φοιτητής παρακολουθούσε σε μάθημα που αφορούσε στο Ενοχικό Δίκαιο.

Όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες στο voria.gr, εντός της αίθουσας του μαθήματος επικρατούσε συνωστισμός, με τους φοιτητές να κάθονται ακόμη και στους διαδρόμους, αλλά και στα περβάζια παραθύρων, ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.

«Δεν άργησε να γίνει το κακό. Οι φοιτητές το είχαν επισημάνει στη διοίκηση του τμήματος ότι υπάρχουν υπεράριθμοι στα μαθήματα. Ήμουν δίπλα του όταν έπεσε και σοκαριστήκαμε όλοι, νομίζαμε ότι έπεσε κάποια τσάντα αρχικώς, αλλά μετά το αντιληφθήκαμε», δήλωσε συγκλονισμένος ένας φοιτητής.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 14:30 το μεσημέρι και στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Ο φοιτητής διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Όταν παρελήφθη από το ΕΚΑΒ είχε τις αισθήσεις του και η εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του προς το παρόν χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς σταθερή.

Όπως αναφέρει το GRTimes, ο φοιτητής δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του μιας και βρίσκεται σε διαύγεια και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, ωστόσο φέρει κατάγματα στο σώμα του.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στο πλευρό του φοιτητή, βρίσκονται τόσο οι γονείς του, όσο και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Φωτογραφίες από την πτώση του φοιτητή στο ΑΠΘ

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσαν τα foititikanea:

apth_foititis_ptos_1.jpg

apth_foititis_ptos_2.jpg

apth_foititis_ptos_3.jpg

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από άλλη αίθουσα του κτιρίου της ΝΟΠΕ η οποία περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στις αίθουσες των φοιτητών, σύμφωνα με τα «Φοιτητικά Νέα».

Η Γαϊτανίδη Ολυμπία, Προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου δήλωσε τα εξής σχετικά με το σημερινό περιστατικό:

«Σήμερα στη Νομική ΑΠΘ έπεσε άνθρωπος από το παράθυρο. Εν ώρα μαθήματος, επειδή δεν έβρισκε θέση να κάτσει στην αίθουσα. Εν ώρα μαθήματος, από τον τρίτο όροφο, είδαμε συμφοιτητή μας να πέφτει στο κενό. Δεν έχουμε αρκετές αίθουσες. Έχουμε επίσης ελλείψεις σε καθηγητές. Το μάθημα στο οποίο έγινε το συμβάν ήταν το Γενικό Ενοχικό, μάθημα του τομέα Αστικού Δικαίου.

Από τον τομέα Αστικού Δικαίου μας λείπουν τρεις αστικολόγοι, κατάσταση που επηρεάζει τον χωρισμό των τμημάτων και τον αριθμό φοιτητών ανά τμήμα. Ίδια συνθήκη και σε μαθήματα άλλων τομέων. Φοιτητές και φοιτήτριες καθόμαστε στα πεζούλια, στα σκαλιά των αιθουσών, μπροστά σε ανοιχτά παράθυρα. Οι ανεπαρκείς υποδομές και οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό δε διαμορφώνουν απλά μια κατάσταση που μας προκαλεί δυσφορία.

Η κατάσταση αυτή έχει προσλάβει πλέον εγκληματικές διαστάσεις. Ασφάλεια στα Πανεπιστήμια δε σημαίνει ΟΠΠΙ και διμοιρίες από ΜΑΤ. Σημαίνει ασφαλείς υποδομές, αξιοπρεπείς σπουδές. Δε θα τρέχουμε σε κατάσταση πανικού να δούμε αν συμφοιτητές μας έχουν τις αισθήσεις τους, είτε επειδή μας ρίχνουν δακρυγόνα είτε επειδή πέφτουμε από παράθυρα επειδή δε βρήκαμε θέση να καθίσουμε στο αμφιθέατρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)