Φαινόμενο που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την τοποθέτηση αντικλεπτικών στα βρεφικά γάλατα, σχολιάζοντας ότι «είναι φυσιολογικό κάποιες αλυσίδες να θέλουν να προστατεύσουν την περιουσία τους».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε κατάστημα σούπερ μάρκετ, με αφορμή το «καλάθι του νοικοκυριού» ερωτηθείς από τον ANT1 για τις εικόνες με τα αντικλεπτικά που προκάλεσαν σοκ και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως πρόκειται για φαινόμενο που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας πως σε «Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία που γίνεται το ίδιο».

«Είναι φυσιολογικό να θέλουν κάποιες αλυσίδες να προστατεύσουν την περιουσία τους. Δεν είναι όμως ο κανόνας. Όποιος ψώνιζε την περασμένη εβδομάδα από το καλάθι του νοικοκυριού ήταν κερδισμένος κατά 12%»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, κάποια προϊόντα που έχουν «κλειδωθεί» συμπεριλαμβάνονται και στο «καλάθι του νοικοκυριού»…

Νάσος Ηλιόπουλος: Ντροπή να θεωρούμε «κανονικότητα» τα κλειδωμένα γάλατα

«Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η φτώχεια και οι ανισότητες αυξάνονται» σχολίασε λίγο αργότερα ο Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις Γεωργιάδη.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως «είναι τρομακτικό μια οικογένεια να μην μπορεί να αγοράσει βρεφικό γάλα. Είναι ντροπή να το θεωρούμε φυσιολογικό και «κανονικότητα».