Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Βίντεο – ντοκουμέντο: Όταν ο Σαμαράς έλεγε πως η ΕΥΠ είναι υπό τον πρωθυπουργό μόνο… στη Βόρεια Κορέα

https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2022/11/samaras_mitsotakis.jpg

 

 

«Αν είναι ποτέ δυνατόν- η ΕΥΠ και όλα αυτά, να υπάγονται στο γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού» και «Αυτά είναι για τη Βόρεια Κορέα».

Αυτά τα λόγια δεν ανήκουν σε κάποιο βουλευτή της αντιπολίτευσης μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ανήκουν στον Αντώνη Σαμαρά και τα είπε τον Ιανουάριο του 2015.

Συγκεκριμένα, σε προεκλογική του ομιλία στις 23 Ιανουαρίου 2015, αφουγκραζόμενος τη λαϊκή δυσαρέσκεια εν όψει της κάλπης, έσπευσε να προσφύγει στην κινδυνολογία για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα. Από το κλειστό γήπεδο του Π. Φαλήρου (ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ) ο απερχόμενος -τότε- πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, λέει το εξής: «Ακούσαμε κι αυτό -αν είναι ποτέ δυνατόν- η ΕΥΠ, το ΣΔΟΕ και όλα αυτά, να υπάγονται στο γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αυτό λέγεται συγκέντρωση εξουσίας πέραν εκείνων που σου επιτρέπει μια Δημοκρατία, κ. Τσίπρα. Αυτά να τα ξεχάσεις. Δεν πρόκειται ποτέ να σου επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο! Αυτά γίνονται σε άλλες χώρες, κ. Τσίπρα. Αυτά είναι για τη Βόρεια Κορέα, κ. Τσίπρα!».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός που θα εφάρμοζε τελικά τέτοιες πρακτικές έμελλε να είναι ο… Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή: documentonews.gr

1 σχόλιο:

(3)