Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Πάτερ Αντώνιος - Κιβωτός του Κόσμου: «Κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν που πήραμε τη θέση του γονιού τους»

Πάτερ Αντώνιος - Κιβωτός του Κόσμου: «Κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν που πήραμε τη θέση του γονιού τους»
 
 
Τι λέει ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου. «Είμαι πολύ θλιμμένος, έμαθα τις καταγγελίες από δημοσίευμα».

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά τις καταγγελίες «φωτιά» για ασέλγεια και κακοποιήσεις παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου έκανε το πρωί της Παρασκευής (18/11) ο ιδρυτής του φορέα, πατέρας Αντώνιος.

«Να σας πω ότι είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος με όλα αυτά που ακούω γιατί έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρονιά στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο» είπε αρχικά μιλώντας στον Alpha. Υποστήριξε, δε, ότι τις καταγγελίες «εμείς τις μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

«Αυτό όμως που μπορώ να σας πω όμως είναι το εξής. Σε πολλές συνεντεύξεις μας το έχω αναφέρει. Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα που ξέρουμε. Είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία, παιδιά που δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν και η Κιβωτός του Κόσμου με όλο το επιστημονικό της προσωπικό πρωτίστως είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα της ψυχής των παιδιών αυτών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς που ασχολούμαστε και πήραμε τη θέση αυτή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο πατέρας Αντώνιος είπε ότι «δεν ξέρουμε το όνομά του (σ.σ. του παιδιού που έκανε την καταγγελία), το επίθετό του. Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία αλλά δεν έχουμε απάντηση» προσθέτοντας επίσης ότι «όχι, δεν με κάλεσε κανείς (σ.σ. για την υπόθεση)».

«Δεν ξέρετε σε ποιον αναφέρεται;» ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και απάντησε: «Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι 30 άτομα. Μιλήσαμε, τους μαζέψαμε και υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν έχει συμβεί κάτι».

«Μιλάμε για ένα παιδαγωγό, περιμένουμε τα αποτελέσματα. Έχω ενημερωθεί για το ποιος είναι και απομακρύνθηκε από την πρώτη μέρα. Έγινε κουβέντα μαζί του αλλά ήταν πολύ εριστικός και δεν έκανε για τη δουλειά. Σύμφωνα με τον διευθυντή του καταστήματος αποφάσισαν μετά από περιστατικό με μια κλοπή. Θεωρήσαμε ότι ίσως και να έχει σχέση γι' αυτό και απομακρύνθηκε», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν γνωρίζει ποια είναι τα παιδιά που καταγγέλλουν, σημείωσε: «Πάει το μυαλό μου σε κάποια από τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν και έφυγαν. Βάσει των στοιχείων».

Σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛΑΣ

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για τις καταγγελίες σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου», κατόπιν εντολής του εισαγγελέα. Σημειώνεται, ότι τη σχετική αναφορά έκανε στον εισαγγελέα ο «Συνήγορος του Πολίτη».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έως τώρα έχει καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ένας 18χρονος σήμερα, ο οποίος υποστηρίζει ότι το 2020 έπεσε θύμα ασέλγειας και κακοποίησης από άτομο που βρισκόταν σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου». Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του, η κακοποίησή του συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν γίνει άλλες δύο καταγγελίες, ενός ενήλικου σήμερα και ενός ανήλικου, για ανάλογα περιστατικά στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)